Tuğçe Kazaz Bu Kez De Budist Mi Oldu?

Tuğçe Kazaz Bu Kez De Budist Mi Oldu?
"Gölge dansı da denilen Çin'den denilen bir egzersiz de deniyor. Hareketli meditasyon da deniyor. Bir çeşit savaş sanatı da diyebiliriz..."

24'te yayınlanan "Söz Bitmeden Özel"e bu hafta TRT'nin yeni dizisi "Gönül Hırsızı"nın oyuncularından Hasan Kaçan, Tuğçe Kazaz ve Kerim Yağcı konuk oldu... Tuğçe Kazaz Budist ve tarikat üyesi olduğu ile ilgili iddialara ilk kez cevap verdi..

Sunucu ile Tuğçe Kazaz arasındaki o diyalog şöyle:

- Sürekli güzelliğine vurgu yapılması insanın psikolojisini nasıl etkiler?

Güzelliğin geçici olduğunu bilmek lazım, Bu Tanrının bir lütfu ama bunun geçici olduğunu bilmek ve o içteki güzelliğe çalışmak gerektiğini düşünüyorum.

- Peki bunu ne zaman farkettin?

Bütün bunların farkına bir zaman içerisinde vardım çünkü farkedilmiş, idrak edilmiş fazlaca şey var bu dönüşümün gerçekleşmesi ve şimdiki halime kavuşmak için 2001'den 2013'e kadar böyle bir süreç diyelim. Ama benim için gerçek dönüşüm 26 yaşında başladı. Ama 22 yaşında da hayata farklı bir yerden bakmam gerektiği sorusunu sormuştum kendime. İnşaallah bu idrak edişler son nefesimi verinceye kadar devam eder. Ben kendimi gerçekleştirme çabasındayım. Burdaki varoluşuma doğru bir şekilde hizmet etmek istiyorum çünkü bu bedende gidici.

- Maneviyatınla ilgili bir arayış içersine girdin. Bu arayış içersinde farklı tercihlerinde oldu. Umreye gideceğinde söylendi.

Benim ağzımdan olmadan benim ağzımdanmış gibi şeyler söylendi, üzücü olan tarafı bu Tai chi denen bedensel bir şeyle uğraşırken Budist olduğum ortaya çıktı. Tai chi grubu arkadaşlarla bir yere gittiğimizde tarikat üyesiyim diye yazıldı

- Tha Chi nedir?

Gölge dansı da denilen Çin'den denilen bir egzersiz de deniyor. Hareketli meditasyon da deniyor. Bir çeşit savaş sanatı da diyebiliriz. Savaş sanatlarının temeli.

Star

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum