Milli Affetmedi: Bakanlık Destekli Yahudi Anması

Milli Affetmedi: Bakanlık Destekli Yahudi Anması
Yahudi Lobisinin Türkiye’de Holokost Eğitimini başlatmak için yaptığı görüşmelerin ardından, ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Milli gazetenin haberine göre, ABD Holokost Anma Müzesi Direktörü Diane Saltzman’ın Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki temaslarının üzerinden sayılı günler sonra Türkiye, Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü’ne hazırlanıyor. Hem de devlet desteğiyle…

“One minute dönemi artık kapanmıştır”

Milli Gazete'nin haberine göre; ABD Holokost Anma Müzesi Direktörü Diane Saltzman, Holokost (Yahudi Soykırımı) eğitimi vermek için Türkiye’ye geldiğini ve yaptığı görüşmeleri “Ders: Siyonizm Konu: Holokost” manşetiyle kamuoyuna duyurmuştuk. Manşetimizin ardından ilginç bir gelişme yaşandı. Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü’nü olarak kabul edilen 27 Ocak’ta tüm dünyada çeşitli programlar tertipleniyor.

Türkiye’deki anma bu yıl Kadir Has Üniversitesi’nde Dışişleri Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilecek. Anmanın davetiyeleri çoktan hazırlandı. Davetiyesi eline ulaşan Hürriyet Gazetesi Ertuğrul Özkök dün anmaya ilişkin bir yazı kaleme aldı. Yazısında “One Minute dönemi artık kapanmıştır“ diyen Özkök: “Davos’ta 29 Ocak 2009’da meydana gelen “One Minute dönemi”, 27 Ocak 2014 günü, yani tam 5 yıl sonra fiilen kapanmış olacaktır. Bence bu, Türkiye’nin Ortadoğu’da tekrar “reel politikaya” dönüşünün en önemli işaretlerinden biridir. Ancak geriye çok önemli bir soru kalıyor. Gelecek yıl Ermeni soykırımı iddialarının 100’üncü yılı. Holokostu bu yıldan itibaren utangaç da olsa, Yahudi cemaati dışında anmaya başlayan Türkiye’nin 2015 politikası ne olacaktır? Hrant Dink cinayetini aydınlatamayan Türkiye, bu yılda dünyaya ne diyecektir? Madem Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun “Alis Hurafeler Diyarında” politikasından vazgeçiyoruz...2015 için de reel politikanın altyapısını şimdiden hazırlamaya başlamakta yarar var. Kendi adıma, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu yeni adımını utangaç olsa bile kutluyorum…”ifadelerini kullandı.

Saltzman Dışişleri’yle De Görüşmüştü

ABD Holokost Anma Müzesi Direktörü Saltzman Türkiye’deki temaslarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle, Türkiye’de Holokost eğitiminin verilmesine dair görüşmelerimiz devam ediyor. Bunlara ek olarak, MEB’den ve birlikte çalıştığımız eğitimcilerden Holokost ile ilgili tarihi kaynak ve materyallerin Türkçe ‘ye çevrilmesi konusunda yardım talebinde bulunduk” şeklinde konuşmuştu. Saltzman’ın Dışişleri Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler yaşananlara bakınca sonuç vermiş gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum