Klasikler Devlet Tiyatrolarında

Klasikler Devlet Tiyatrolarında
Sezona başlamanın tatlı koşuşturmacasının yaşandığı Devlet Tiyatrolarında (DT) bu yıl, Türk edebiyatının klasikleşmiş eserlerinin bir bakıma ''geçit töreni'' yapılacak.

''Saatleri Ayarlama Enstitüsü'', ''Asilzadeler'', ''Üç Kağıtçı'' ve ''Felatun Beyle Rakım Efendi'' gibi nadide eserler, tiyatro sahnesinde canlanacak.
DT'de bugünlerde rejisöründen oyuncusuna, ışıkçısından kostüm tasarımcısına yeni sezona başlamanın heyecanı yaşanırken, seyircilerle buluşacak 57 yeni oyun şimdiden merak edilmeye başlandı. Bu yılki repertuvarda özellikle Ahmet Hamdi Tanpınar'ın ''Saatleri Ayarlama Enstitüsü'', Ömer Seyfettin'in ''Asilzadeler'', Orhan Kemal'in ''Üç Kağıtçı'', Ahmet Mithat Efendi'nin ''Felatun Beyle Rakım Efendi'', Vasıf Öngören'in ''Asiye Nasıl Kurtulur'', Suat Derviş'in ''Fosforlu Cevriye'', Refik Halit Karay'ın ''Çankaya'' ve Adalet Ağaoğlu'nun ''Çok Uzak Fazla Yakın'' gibi Türk edebiyatının önemli eserlerinin sayıca fazlalığı dikkati çekiyor. 
DT Genel Müdürü Lemi Bilgin, bu sezonki repertuvarı ''renkli ve çeşitli'' olarak tanımladı. Bu yıl yerli ve yabancı klasiklerden uyarlamalar ile yeni yazılmış oyunlara ağırlık verdiklerini, aynı zamanda geçen sezonda çok başarılı olup seyircinin beğenisini kazanan ve ödül alan oyunların da yine bu dönem seyirci karşısına çıkacağını anlattı. Bilgin, ''Şu anda 132 eserimizle başlıyoruz, giderek daha da zenginleştirmeye çalışacağız'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.