Bilge Kral sempozyumu başlıyor

Bilge Kral sempozyumu başlıyor
Bağcılar Belediye Başkanlığı'nın düzenlediği "Uluslararası Aliya İzzetbegoviç Sempozyumu" bugün başlıyor.

11–12 Ekim 2008 tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyuma Bosna-Hersek'den de çok sayıda yazar ve bilim adamıyla birlikte rahmetli Aliya'nın oğlu Bakir İzzetbegoviç de iştirak ediyor. 

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Bosna – Hersek Parlamentolar Arası Dostluk Grup Başkanı Feyzullah Kıyıklık da sempozyuma katılacaklar. Sempozyuma Aliya'nın oğlu Bakir İzzetbegoviç de iştirak ediyor. Sempozyumun Bosna'dan diğer katılımcıları ise Hasan Çengiç, Adamir Jerkovic, Kasım Trnka, Hilmo Neimerlija, Senadin Lavic, Amra Madzarevic. Sempozyuma Makedonya'dan İsmail Bardhi ve Adnan Ismaili, Sudan'dan Fatih Hassanein ve Amerika'dan Hırvat kökenli bilim adamı Stjepan Gabriel Mestrovic katılıyor.


Türkiye'den katılarak tebliğ sunacak isimler ise şunlar: Yasin Aktay, Muharrem Sevil, Tahsin Görgün, Şaban Ali Düzgün, Sadık Yalsızuçanlar, Mahmut Akın, Ali Rıza Abay, Alev Erkilet, Bahadır İslam, Recep Şentürk, Raşit Küçük, Lütfi Sunar, Ahmet Demirhan, Şaban H. Çalış, Berdal Aral, Süleyman Gündüz, Hüseyin Kansu, Bülent Yıldırım, Cevat Özkaya, Mahmut Koçak.

Toplam 7 oturum yapılacak

5'i tebliğli olmak üzere toplam 7 oturum yapılacak. Sempozyum bugn saat 09.30'da "AÇILIŞ OTURUMU - PROTOKOL KONUŞMALARI ile başlayacak. PROTOKOL KONUŞMALARINDAN sonra tebliğlerin sunulacağı BİRİNCİ, İKİNCİ ve ÜÇÜNCÜ OTURUMLAR gerçekleştirilecek.

Sempozyuma 12 Ekim Pazar günü saat 10.00'da DÖRDÜNCÜ OTURUMLA devam edilecek. BEŞİNCİ OTURUM da tamamlandıktan sonra, SARAYBOSNA ALİYA MÜZESİ'nin tanıtım sunumun yer alacağı özel bir bölüm yer alacak. Bu bölümde Saraybosna Müzesi Müdiresi Sayın Amra Hanım müzeyle ilgili tanıtıcı bir sunum yapacak.


SON OTURUM ise TANIKLIKLAR başlığını taşımakta. Bu bölümde Aliya ve Bosna süreçlerinin tanıklarını dinleme fırsatı bulacağız.

Tebliğler aynı anda üç dilde 


Sempozyumda Türkçe, Boşnakça ve İngilizce olarak anında anında tercüme hizmeti verilecektir.

İstanbullulara sempozyum için özel servis

İstanbulluların sempozyuma ulaşabilmelerini kolaylaştırmak amacıyla hergün 5 noktadan servis kaldıracaktır. Bu noktalar ve araçların kalkış saatleri şunlardır:
Eminönü'nde Üsküdar İskelesi Önü 08.30 
Saraçhane İBB Önü 08.45 
Taksim AKM Önü 08.30 
Bağcılar Meydanı 08.30 
Bağcılar Belediyesi önü 08.45

Aliya sergisi


Otel fuayesinde gerçekleştirilecek sergide fotoğraf, kitap ve benzeri ürünleri yer alacaktır. Aliya Sergisi, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri de Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda devam edecektir.

Film gösterimleri

13–20 Ekim tarihlerinde Bağcılar Belediyesi Halk Sarayında şu filmler ücretsiz gösterime sunulacaktır: Grbavica: Esma'nın Sırrı, Av Partisi, Aliya / Belgesel, Yaşama Cesareti – Bosna'nın Hizmetinde

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.