Artık 'Dünya Posta Koyma Günü'müz de var(MİZAH)

Artık 'Dünya Posta Koyma Günü'müz de var(MİZAH)
Ankara Çinçin Mahallesinin yaşayan son kabadayılarından "Permatik Kazım", 12 Ekim'i "Dünya posta koyma günü" ilan etti.

Türkiye'de hemen hemen her günün önemli bir gün ilan edilerek paylaşıldığını 56 yaşında fark eden "Permatik Kazım", torunu Ayşe ilköğretim ödevi yaparken, 9 Ekim'in de "Dünya Posta Günü" olduğunu öğrenince kafasında hemen bir şimşek çaktı. "Dünya Posta Günü oluyor da niçin posta koyma günü olmuyor?" diye düşünen Kazım, 12 Ekim'in boş olduğunu öğrenince sevinçle hemen girişimlere başladı.

168 kişiye posta koydu

"Adıma yaraşır bir gün olsun. Gelecek kuşaklar beni unutmasın" diyen namlı kabadayı 12 Ekim sabahı Çinçin'deki evinden çıkıp akşam evine dönene kadar çeşitli vesilelerle tam 167 kişiye posta koydu. Son olarak evinde hanımına posta koyup dayak atarak rakamı 168'e çıkartan ve bu rekorunu İstanbul Kasımpaşa'daki Kabadayılar Kralı "Jilet Nuri"ye tescil ettiren "Permatik Kazım" tarihe geçtiği için artık çok mutlu.

"Namım yürüyecek. Bu günün yıldönümlerinde değişik insanların posta koymaları yüzünden ölsem dahi gözlerim açık kalmayacak ama amel defterim açık kalacak. Ayrıca kabadayılar piri atamız, Osmanlı'nın gururu 'Ustura Kemal'in de ruhu şad olacak" diyen Kazım, sağ olduğu müddetçe "12 Ekim Dünya Posta Koyma günü" etkinliklerine mutlaka katılacağını ve 70'inde dahi olsa millete posta koymayı sürdüreceğini deklare etti.

Mahalleli "illallah" diyor

Adlarının açıklanmasını istemeyen mahalle ve çarşı sakinleri ise muhabirimize gizlice "bu adamdan illallah" dediler ve eklediler;

"Millete sadece 12 Ekim'de posta koysa amenna. Ama adam hergün birilerine dayılanıp saldırıyor. Ümidimiz, jübilesini yapıp artık bu işlerden elini eteğini çekmesi. Yapacaksa da sadece 12 Ekim'de nostaljik olarak kabadayılığını sürdürmesi" şeklinde konuştular.

Ben Rıfat Yörük. Habervaktim mizah. Ankara

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.