Yazar Mustafa Turan iki kitabını tanıttı

Yazar Mustafa Turan iki kitabını tanıttı
Tarihçi Yazar Mustafa Turan, 'Yavuz Padişah Sultan Selim Şah' ile 'Sultan 2. Abdülhamit Han' isimleriyle kaleme aldığı iki kitabın tanıtımını yaptı.

Turan, Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında 'Yavuz Padişah Sultan Selim Şah' kitabının yeni basıldığını belirterek, "Yavuz Sultan Selim beni etkileyen çok önemli bir padişah. Çünkü diğer padişahlara benzemiyor. Ne kılık kıyafet ne de başka yönleriyle. Onu çok farklı yönleriyle kaleme aldım." dedi.

Tarih boyunca Sina'daki ıssız çölü Yavuz sultan Selim'in 13 günde geçebilen tek cihangir olduğunu kaydeden Turan, Büyük İskender'in 27 günde çölü geçtiğini hatırlattı. Turan, "İskender, Mısır'ı zaptedince Firavun'u aynen taklit ediyordu. Oysa Yavuz Mısır tahtına nail olurken edebinden hiçbir şey kaybetmemiş 'Mülk Allah'ındır' diyordu. O Hz. Yusuf Peygamberin makamının kendisine tevdi edilmesinin tevazuluğu için gözyaşı döküyor, kulluk şuuru içinde secde-i Rahman'a baş koyuyordu" diye konuştu.

2007 yılında kaleme aldığı Abdülhamit Han'ın da kendisini derinden etkilediğini dile getiren Turan, onun çok zor şartlarda Osmanlı'yı 33 yıl ayakta tutan bir padişah olduğunu vurguladı. Turan, Alman mimarı Bismark'ın Abdülhamit Han için "Dünyada 100 gram akıl varsa bunun 90 gramı Abdülhamit Han'da, 5 gramı bende, 5 gramı diğer siyasilerdedir. Ona karşı adilane hüküm verilmediği kanaatindeyim. Ben politikayı Abdülhamit Han'dan öğrendim" dediğini hatırlatarak, bu büyük devlet adamının mutlaka iyi tanınması gerektiğini dile getirdi. Yazar Turan'ın bu iki kitabıyla birlikte yazdığı kitap sayısı 12'ye yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.