Mehmet Akif Bilgi Şöleni

Mehmet Akif Bilgi Şöleni
Türkiye Yazarlar Birliği ve İlim Yayma Cemiyeti, 'Mehmet Akif Bilgi Şöleni' düzenledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde düzenlenen şölen, ömer Müsab isimli gencin Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Hicabi Kırlangıç, yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy için her gün bir program düzenlense yeterli olamayacağını ifade etti. Mehmet Akif Ersoy'un hayatını ve eserlerini tanımak bakımından daha yolun başında olunduğunu belirten Kırlangıç, şölende Ersoy'un yaşadığı dönemin tahlilinin yapılacağını, çalışmalarının ele alınacağını kaydetti.

Ersoy'un fikir dünyasının yeterince irdelenmediğini söyleyen Kırlangıç, Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazmış olmasından dolayı diğer eserlerinin ihmal edildiğini belirtti. Mehmet Akif Ersoy'un klasik ve yeni şiir arasında bir köprü olduğunu ifade eden Kırlangıç, Ersoy'un hayatını anlattı.

Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan da Mehmet Akif'in gündemde tutulması için ciddi işler yapılması gerektiğini dile getirdi. Şölenin ilkinin geçen yıl düzenlendiğini anımsatan Doğan, bir yıldan bu yana bazı şeylerin değiştiğini ve Mehmet Akif Ersoy'un resmi anlamda anılması için kanun çıkarıldığını söyledi. üniversitelerde Mehmet Akif'in ders olarak görülmediğini ifade eden Doğan, "Bu önemli şairimizin anılması için üniversiteler seferber olması gerekirken, ne yazık ki hiçbir faaliyet yapılmadı" diye konuştu.

üniversitelerden birçok öğretim üyesinin şölene katıldığını anlatan Doğan, iki gün sürecek etkinlikte öğretim üyelerince bildiriler sunulacağını kaydetti. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da, Mehmet Akif'in ‘Safahat’ isimli eserinin gençler ve özellikle yöneticiler tarafından tekrar tekrar okunması gerektiğini belirtti. İlim Yayma Cemiyeti Ankara Şubesi Başkan Yardımcısı Selim Cerrah ise Mehmet Akif Ersoy'un, içinde umut barındıran bir dönemi yaşadığını dile getirdi.

(Vakit)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.