Tarihî Kavaflar Çarşısı restore edilecek

Tarihî Kavaflar Çarşısı restore edilecek
İzmir'in tarihî çarşılarından Kavaflar, aslına uygun olarak restore edilecek.

Konak Belediyesi, Fevzipaşa Bulvarı üzerinde bulunan ve 1929 yılında inşa edilen Kavaflar Çarşısı'nı eski günlerine döndürecek. İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1981 yılında tescillenen çarşının restorasyonu önümüzdeki günlerde başlayacak.

Kavaflar esnafıyla bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ, yenileme çalışmalarının çok kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Çarşı esnafının isteklerini ve sıkıntılarını dinleyen Başkan Tunçağ, restorasyon tamamlanana kadar her hafta buluşacaklarını belirtti. Projelerin tamamlanmasının ardından İzmir İl Özel İdaresi fonuna başvurduklarını kaydeden Başkan Tunçağ, ödeneğin yüzde 80'inin buradan karşılanacağını hatırlattı. Restorasyonun 2009 Mart ayında tamamlanacağını belirten Tunçağ, "Çarşı ayakta kalmayı başarmış, fakat ihtiyaca göre çeşitli eklentiler yapıldığı için orijinalliğini kaybetmiş. Bu yüzden tarihi yapıyı gelecek nesillere de aktarmak için çarşının restorasyon projesini hazırlayarak ihale sürecini tamamladık. Baştan aşağıya çehresini değiştirecek çalışmaların ardından çarşıya canlılık gelecek." dedi.

Çatı onarımıyla başlanacak Kavaflar Çarşısı restorasyonunda sıvalar yenilenecek, eklentiler kaldırılacak, cepheler aslına uygun şekilde boyanacak, kepenkler ve balkon korkulukları yapılacak, zemin özel desenli karoyla kaplanacak, reklam tabelaları aslına uygun olarak yenilenecek, klima dış üniteleri çatıya yerleştirilecek, elektrik ve telefon kabloları yenilenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.