Tatarlı Höyüğü'nde saray kalıntıları bulundu

Tatarlı Höyüğü'nde saray kalıntıları bulundu
Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Tatarlı Höyüğü'nde devam eden kazılarda Kizzuwatna uygarlığına ait saray kalıntılarına rastlandı.

Adana Valisi İlhan Atış, Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serdar Girginer ve 10 kişilik ekibi tarafından kazı yapılan alanda incelemelerde bulundu.

Yrd. Doç Dr. Girginer, yaptığı açıklamada, "Hitit yazılı belgelerinde Kizzuwatna uygarlığına ait saray buluntularına rastladık. Hitit ve Mezopotamya dönemlerine ait 2 silindir mühür ve 1 adet mühür baskısı elde ettik. Devam eden kazılarda çeşitli dönemlere ait tekstil ve madencilik alanında buluntular da elde edildi. Şimdiye kadar yapılan kazılarda Tatarlı bölgesinin stratejik önemini ortaya çıkardık. Umut ediyoruz ki kazılarımızda Lawazantiya şehrinin yazılı tabletlerini elde ederiz. Eğer bu gerçekleşirse dünya tarihine büyük bir katkı sağlamış olacağız." dedi. 

Vali İlhan Atış ise, bölgede yapılan kazıların dünya tarihi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, her türlü desteği vereceklerini söyledi. 

Vali Atış, daha sonra Kurtkulağı Kervansarayı'nda da incelemelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.