Cezayir Devlet Başkanı'nın Kutsal Emanet ilgisi
Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika, Nil Yayınları tarafından basılan Kutsal Emanetler kitabına büyük ilgi gösterdi. Cezayir'de 27 Ekim'de başlayan kitap fuarına Türkiye'den katılan tek Türk yayınevi olan Nil Yayınları'nın standında bulunan kitabı dikkatlice inceleyen Buteflika, kitapla ilgili hayranlığını dile getirdi. Buteflika, Türkiye'den katılım olmasından dolayı da ayrıca teşekkür etti.
Cezayir fuarının yanı sıra 15-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Yemen kitap fuarında da büyük bir ilgi gören Kutsal Emanetler kitabında Topkapı Sarayı'nın Kutsal Emanetler bölümünde yer alan Hz. Muhammed'in hırkasından, sakalı şerifine, Hz. Musa'nın asasından tarihi değeri büyük kılıçlara onlarca resim yer alıyor.
Nil Yayıncılık Arapça Yayınlar Bölümü Sorumlusu Şükrü Şahin, Kahire'den Şarika'ya (Şarcah), Riyad'dan Maskat'a Arap dünyasındaki tüm fuarlara katılmaya çalıştıklarını, bu şekilde Arap dünyasının Türkiye'ye karşı hızla artan ilgilerini karşılamaya çalıştıklarını belirtiyor.
Nil Yayınları'nın standında sergilenen Kutsal Emanetlerin yanı sıra Fethullah Gülen'in eserlerinin Arapça ve İngilizce baskıları da büyük bir ilgi görüyor. Gülen'in Sonsuz Nur adlı kitabı başta olmak üzere özellikle Hz. Muhammed'in günümüze ışık tutan hayatını anlattığı eserleri Arap dünyasında büyük bir dikkatle izleniyor.
Ekim ayı ile birlikte kitap fuarları furyasının estiği Arap dünyasında Türkiye'nin ve yayınevlerinin hemen hiç temsil edilmemesi Türkiye'nin bu ülkelerde yürüttüğü tanıtım faaliyetlerinin eksik kaldığı şeklinde yorumlanıyor.
5 Kasım'da sona erecek 13. Cezayir Uluslararası Fuarı'na 23 ülkeden yaklaşık 400 yayınevi katılıyor.
Kuzey Afrika ülkelerindeki Türkiye sevgisinin bambaşka olduğunu belirten Şahin, fuara Türkiye'den bir yayınevinin katıldığını duyanların stantlarına geldiğini, kitap almasalar bile kendileriyle sohbet ettiklerini ifade ediyor. Şahin, halkın yanı sıra Cezayirli gazetecilerin de kendilerine büyük bir ilgi gösterdiğinin altını çiziyor.
Nil Yayıncılık'ın yanı sıra Arapça olarak basılan ilk ve tek Türk dergisi olan Hira'nın da Arap dünyasındaki popülaritesi hızla artıyor. Mısır'da basılan kültürel ve ilmi mülahazalara ağırlık veren dergi diğer tüm Arap ülkelerine gönderiliyor. Üç ayda bir çıkan dergide ağırlıklı olarak Arap dünyasının önde gelen entelektüelleri olmak üzere Türkiye ve dünyanın önde gelen fikir ve düşünce adamları yazılar kaleme alıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.