"Deli İbrahim"e seyirci ilgisi

"Deli İbrahim"e seyirci ilgisi
'Deli İbrahim' sanatseverlerden yoğun ilgi gördü

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 24 Ekim'de başlayan yeni oyunu 'Deli İbrahim' ile sanatseverleri Tayyare Kültür Merkezi'nde ağırlıyor.

Tiyatro ve seslendirme sanatçısı Ali Düşenkalkar'ın yönettiği oyun dekorundan, kostümüne ve müziğine kadar görsel bir şöleni sahneye taşıyor. Oyun, sezon boyunca Salı ve Cuma günleri saat 20.30'da, Cumartesi günleri de saat 14.00'de izlenebilir.

Turan Oflazoğlu'nun yazdığı oyun, ağabeyi 4. Murat'ın ölümünün ardından, annesi Kösem Sultan'ın baskıcı tutumuna direnemeyerek tahta geçen Sultan İbrahim'in yaşadığı dramı ve hüznü konu alıyor. Deli İbrahim'i Altuğ Görgü'nün, Kösem Sultanı ise Nihal Türksever'in canlandırdığı oyunda; Ertan Akman, Günay Güney, Murat Liman, Müge Açıkdüşünenler, Bülent Uçar, Didem Hun Liman, Nilgün Türksever Görgü, Eren Topçak, Esra Yaşar, Uğur Serener, İlyas Sarı, Seyit Ahmet Sancak, Burhan Narınç, Suat Şenocak, Asaf Baran Bozkurt, Cansu Can, Sinem Akar, Kaan Nalcı ve Yavuz Selim Sancak rol aldı. Kenan Işık'ın da sesiyle renk kattığı oyun, izleyenleri tarih sayfalarında bir yolculuğa çıkarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.