Türkmenistan'da Türk sinema günleri başladı

Türkmenistan'da Türk sinema günleri başladı
Türkmenistan'da, "Türkiye'den film var" konulu Türk sinema günleri etkinlikleri başladı. Türkiye Büyükelçiliği Kültür Merkezi'nde başlayan Türk sinema günleri, 2003 yılında Cannes Film Festivalinde Jüri Özel Ödülü'ne layık görülen 'Uzak' film

Orta Asya ülkelerinde sıra ile devam eden 'Türkiye'den film var' konulu gösterimin Türkmenistan galasına, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Hüseyin Avni Bıçaklı, Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SİNEBİR) Başkan Yardımcısı Erdoğan Akduman, elçilik mensupları ve çok sayıda Türk ve Türkmen vatandaşı katıldı. 

Törende konuşan Büyükelçi Hüseyin Avni Bıçaklı, Türk dili konuşan ülkelerle sinema sanatı kültürel paylaşımını artırmak amacıyla düzenlenen 'Türkiye'den film var' projesinin bu işbirliğin güzel bir örneği olduğunu kaydetti. Bıçaklı, Türkiye'den yola çıkan 10 filmin Kazakistan ile Kırgızistan'da izleyicilerle buluştuktan sonra, şimdi de önümüzdeki 3 gün boyunca Türkmenistan'da Türk Kültür Merkezi'nde halka gösterileceğini belirtti. Büyükelçi, bu etkinliklerin daha sonra sırasıyla Azerbaycan ve Özbekistan'da devam edeceğini duyurdu. 

Türk sinema günleri çerçevesinde Türkmen ve Türk seyirciler; Karpuz kabuğundan gemiler yapmak, Kabadayı, Yumurta, Beyaz melek, Babam ve oğlum, Mutluluk ve Beynelmilel gibi seçkin Türk filmlerini izleme imkanı bulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.