Strasbourg ünlü heykeltıraş Osman Dinç'i ağırladı

Strasbourg ünlü heykeltıraş Osman Dinç'i ağırladı
Yaşamına Fransa'da devam eden ünlü heykeltıraş Osman Dinç, Strasbourg'da düzenlediği sergide sanatseverlerle buluştu.

Strasbourg Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nun sergi salonunda gerçekleşen 'Matris' başlıklı sergi, sanatçının geçmiş ve yeni eserlerini bir araya getirdi. Malzeme olarak ağaç ve çeliğin kullanıldığı heykellerin yanı sıra, fotoğraf çalışmalarının da yer aldığı sergi 16 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Osman Dinç, ayrıca Strasbourg Güzel Sanatlar Yüksek Okulu öğrencileriyle atölye çalışmalarına katılacak. Sergi hakkında Cihan'a açıklamalarda bulunan Dinç, eserlerinde arkeolojik kazılardan esinlendiğini dile getirdi. Dinç, "Anadolu'da arkeolojik kazılarda yalnızca çömlek parçaları, yapıların temeli veya iskeletler ortaya çıkar. Daha çok ortada kalan çömlek kap-kacaklardır. Bu beni çok etkilemiştir" dedi. 

Serginin fotoğraf bölümünde sanatçının kendi tasarımı olan 200 farklı çömleğin klişesi yer alıyor. Ünlü heykeltıraşa göre Türkiye'de heykel sanatı hızla gelişiyor. Fransa'da sanatın gelişmesinin, hükümetlerin tutarlı bir sanat politikası olmasına bağlayan Dinç, "Sanat politikasının uzun zamanlar içinde getirdiği birikimler var. Bu birikimler sayesinde sanat bir yerlere varmıştır. Binlerce eserin bulunduğu büyük devlet koleksiyonları vardır. Türkiye'de de artık bir şekilde başlaması, gelişmesi gerekir" diye konuştu. 

Türkiye'nin en iyi 10 heykeltıraşı arasında gösterilen Osman Dinç, 1977'den bu yana Paris'te yaşıyor. Bourges Sanat Yüksek Okulu'nda öğretim üyeliği görevinde bulunan Dinç, Fransa ve Türkiye'de bugüne kadar 30'a yakın kişisel sergi düzenledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.