Türk belgeseline Romanya'dan ödül

Türk belgeseline Romanya'dan ödül
Yönetmen Necati Sönmez'in "İbret olsun diye" adlı belgeseli, Romanya'da düzenlenen "DocumFest-Uluslararası Belgesel Film Festivali"nde özel mansiyon ödülü kazandı.

Yapılan açıklamada, Romanya'nın Temeşvar kentinde düzenlenen festivalde, Necati Sönmez'in yönettiği "İbret olsun diye" adlı belgesel filmin, "yaratıcı belgesel" dalında yarışan 28 film arasında özel mansiyon ödülüne layık görüldüğü bildirildi. 

Açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle ZeZe Film yapımcılığında gerçekleşen belgeselin, Türkiye'deki ölüm cezası uygulamalarını; yaşanmış vakalar ve mahkumların son mektupları üzerinden insani bir perspektifle ele aldığı ifade edildi. 

Uluslararası İpek Yolu Film Festivali'nde "En iyi belgesel ödülü (Altın Karagöz)", Ankara Uluslararası Film Festivali'nde ise ikincilik ödülü kazanan "İbret olsun diye"nin bugüne kadar Sydney, Selanik, Montpellier ve Cine Pobre gibi saygın festivaller dahil olmak üzere 15'i aşkın ülkede gösterildiği belirtilen açıklamada, filmin önümüzdeki günlerde de İstanbul'da 1001 Belgesel Film Festivali'nde seyirciyle bir kez daha buluşacağı kaydedildi.AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.