Faruk Çelik: Mevzuat değişikliği yapmak gerekir

Faruk Çelik: Mevzuat değişikliği yapmak gerekir
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Çalışma hayatı dinamik bir hayat, sürekli yenilikler, değişimler yaşanıyor. Bunlara ayak uyduracak mevzuat değişikliği de yapmak gerekir” dedi.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı organizasyonuyla gerçekleştirilen 'İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’ başladı. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, KESK Başkanı Lami Özgen, Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve birçok davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Çelik, taşeron uygulamalarına değinerek, “Taşeron işçisi asıl işte çalıştırılmayacak bu kadar net bir hüküm var. Önemli bir düzenlemedir. Yıllık izin sorunu çözüldü. Bunun gibi birçok düzenlemeler, asıl işçinin taşıdığı haklar ne ise aynı hakları oturduk sizlerle, mevzuata yansıttık. Çalışma hayatı dinamik bir hayat, sürekli yenilikler değişimler yaşanıyor. Bunlara ayak uyduracak mevzuat değişikliği de yapmak gerekir. Bu sürekli yaptığımız değişikliklere göre mevzuatımızı yenilemek. Kısa süre içerisinde alt işveren uygulamaları ile ilgili bakanlar kurulu kararı yayınlandıktan sonra sorun çözülmüş olacak” diye konuştu.
Bakan Çelik konuşmasına şöyle devam etti:

“Mevzuat denilen üçlü ayağın mevzuat denilen bölümünde bir eksiklik kalmasın diye çok çalışma yaptık ve her alanda ısrarcı olduk. Meclisin son günü bile olsa geçmesini sağladık. Eğitim açısından mevzuat sorunumuz kalmadı. Denetim konusu çok tartışılıyor. Birçok düzenleme yaptık. Bu işi bitirdik.”

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ise iş sağlığı ve güvenliğinin önemine değinerek, “Toplam kalitenin bir parçasıdır. Çünkü kalite çalışanıyla, çalışma ortamıyla, çalışma şartlarıyla iş sağlığı ve güvenliğiyle, ürün kalitesiyle bir bütündür” şeklinde konuştu.

"Bu defa çok farklı kesimlerin sorunlarını tartışması açısından önemli bir toplantı olarak değerlendiriyorum" diyen HAK- İŞ Başkanı Arslan ise şunları kaydetti:

“Özellikle 23 Nisan’da yeni bir kanun resmi gazetede yayınlanan 6331 sayılı kanuna ilave olarak. Buradan baktığımız zaman yeni bir metinlerde ciddi bir gelişme sağladık. Mevzuatlardaki açıklarımızı kapattık.”
Tek başına kanun çıkarmanın problemleri çözmeyeceğine dikkat çeken Kamu-sen Başkanı Koncuk ise, “Kağıt üzerinde çok güzel şeyler yapan bir milletiz, şunu yaptık bunu yaptık ama kağıt üzerinde muhteşem bir hukuk sistemimiz var. Ama uygulamada ciddi problemlerimiz var. Türkiye’de bir zihniyet değişimine artık ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. Sendikaların uyarma görevini yerine getirmesi lazım” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.