Başörtüsü Yasağı Komutanın İşgüzarlığı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Kader Yeşilkaya isimli bayanın başörtülü olduğu gerekçesiyle Şehit Üst Çavuş Ramazan Ergin Kışlası Gazino Müdürlüğü’ne alınmaması tepki çekti.
BAŞÖRTÜMLE GİREBİLİYORUM
Genelkurmay’ın 2014’teki düzenlemesiyle yavru vatandaki orduevleri ile diğer askeri sosyal tesislere başörtüsüyle rahatça girilebildiğini anlatan Kıbrıs İnsan Hak ve Özgürlükleri Derneği sorumlusu Sevgi Tarhan, söz konusu yasağa bir anlam veremediğini belirterek, “Çünkü başörtümle rahat bir şekilde sosyal tesislere girebiliyorum. Hiçbir sorun olmuyordu. Hatta oğlum Magosa Orduevi’nde görevli. Sorun yaşamadık. Kıbrıs’ta uzun süredir böyle bir şey yoktu. Bu iç yönetmelik çıktıktan sonra daha da rahatladı. Kendim başörtülüyüm, eşim de sakallı. Girebiliyoruz” diye konuştu.
ONLARI CESARETLENDİRDİ
KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Mustafa Akıncı’nın kazanmasıyla birlikte bazı şeylerin değişmiş olabileceğini ifade eden Tarhan, “Hükümetin değişmesiyle beraber birileri hükümetin bu muallak durumundan istifade etmiş olabilir. Orada yaşananlar sorumlu komutanın kendi görüşüyle alakalıdır. Yoksa sorun yoktu. Değişiklik onları böyle biraz cesaretlendirdi. Kafalarına göre davranmaya başladılar” dedi.
BU GERİCİLİKTEN KURTULUN
KKTC Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YARDER) Başkanı Talip Sancar ise askeriyeye ait sosyal tesislerde başörtüsü yasağının olmadığını kaydederek, “Ama işgüzarlık yapıldıysa bu kabul edilemez. Gerekenler yapılmalı. Bu gerici düşünceden biran önce kurtulmaları lazım. Bugün Müslüman ülkelerde tabii ki başörtülü ve sakallı olabilir. Bundan daha doğal ne olabilir? Biri ‘ben başörtülü, sakallı insanları kabul etmiyorum’ diyorsa çekip gitsin” ifadelerini kullandı
Vahdet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.