Ankara'da yargı paneli

Ankara'da yargı paneli
Merkezi Ankara'da olan İLKAV (İlmi Ve Kültürel Araştırmalar Vakfı) tarafından düzenlenen panelde "Türkiye'de yargı sorunu" masaya yatırılacak.

Bugün saat 13:00'da Kocatepe Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek "Resmi İdeoloji Ve Askeri Vesayet Kıskacında Yargı" konulu panele eski savcılar Gültekin Avcı ve Reşat Petek ile Vakit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, ayrıca İLKAV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Pamak konuşmacı olarak katılıyorlar.

Konuşmacılardan ikisi Gültekin Avcı ve Reşat Petek, yıllarca savcılık yapmış ve bizzat içerden bu çürümeyi tespit etmiş uygulamacılar olmaları yanında, aynı zamanda bu konulardaki eleştirileri sebebiyle yargının mağduru konumunda da yer almış şahsiyetler. 

Vakit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak ve Mehmet Pamak ise, uzun yıllardan beri haklarında açılan ve halen bir kısmı devam eden çok sayıda davalarla müz'min sanık, değişmez düşünce suçlusu olma sıfatını üzerlerinde sürekli taşıyan düşünce adamları.

İLKAV'ın açıklaması

Programın düzenleyicisi İLKAV tarafından yapılan açıklamada panel hakkında şu görüşlere yer verildi;

"Yıllardır Ankara'da, İslami eğitim programlarından ilmi konferans ve panellere, bilginin eylemleştirilmesi ve vahyin sosyalleştirmesi çabasından meydanlardaki adalet ve özgürlük eksenli şahidliğe kadar, tevhid, adalet ve özgürlük mücadelesi veren İLKAV, 'Resmi İdeoloji Kıskacında Eğitim' panelinden sonra, aynı sorumluluk bilinciyle yine önemli bir konuyu ele alıyor.

Yargıdaki yozlaşma konusu, yetkin konuşmacılarla, 'Askeri Vesayet ve Resmi İdeoloji Kıskacında Yargı' başlığı altında bu panelde ele alınacak. Belki bu boyut ve muhteva ile bir ilki teşkil edecek panelde, hukukun yozlaşması, tuzun kokması anlamına gelen, yargının asker ve resmi ideoloji etkisinden bağımsız, devlet ve vatandaş arasında tarafsız olmayı bir türlü başaramaması konusu ve bu sebeple yaşanan keyfilikler, hukuksuzluklar, verilen siyasi ve ideolojik kararlar, bizzat yargı içinde yıllarca bulunmuş ya da yargının mağduru olmuş konuşmacılar tarafından tartışılacak.

Konu hakkında önemli tecrübe ve bilgi birikimine sahip olan ve meseleye vukufiyetleri herkesçe bilinen bu yetkin konuşmacıların meseleyi en çarpıcı boyutlarıyla ele alacakları panele, adalet ve özgürlük talebiyle haksızlıklara, adaletsizliklere, keyfiliklere ve ideolojik kararlara artık yeter demek isteyen bütün halkımızı davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.