Atatürkçüler "Mustafa" savaşını kızıştırdılar

Atatürkçüler "Mustafa" savaşını kızıştırdılar
"Mustafa" gerçeğini kabullenemeyen Atatürkçüler, "Mustafa'yı seyretmeyin" kampanyası başlattı

Ege-Koop'un öncülüğünde İzmir'de düzenlenen "Günümüz Olaylarında Atatürk" konulu panelde, gazeteci yazar Can Dündar'ın 29 Ekim'de gösterime giren belgesel filmi Mustafa'ya karşı imza kampanyası başlatıldı. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki 35. Ege-Koop Paneli'nin açılış konuşmasında filmi eleştiren Genel Başkan Hüseyin Aslan, halkın talebi üzerine bu kampanyaya öncülük ettiklerini, toplanan imzaların Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderileceğini açıkladı. Aslan, "Mustafa belgeseli, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönlendirmesinde çocuklarımızca seyredilmeye teşvik edilmemelidir." çağrısı yaptı. 

Ege-Koop'un düzenlediği, sunuş konuşmasını Anayasa Mahkemesi'nin eski başkanlarından Yekta Güngör Özden'in yaptığ ve oturum başkanlığını gazeteci yazar İsmet Solak'ın üstlendiği panele Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü eski Müdürü Prof. Dr. Ergün Aybars, Yurt Partisi (YP) Genel Sekreteri Murat Güztoklusu, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şükrü Kızılot, TBMM eski Başkan Vekili ve CHP Sivas eski milletvekili Dr. Mustafa Palaoğlu da katıldı. İstek üzerine kesintisiz 6 saat devam eden ve bine yakın kişinin bulunduğu paneli dinleyenler, sunumların ardından "Mustafa" filminin okullara tavsiye edilmemesi talebiyle imza kampanyası başlattı.

Açılış konuşmasında filmi sert bir üslupta eleştiren Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, böyle bir kampanyaya gerek şahsen gerek kurum olarak destek vermek ve önderlik etmekten onur duyacaklarını söyledi. Hüseyin Aslan, "Ülkemizin kurucusuna ve ulusumuzun büyük önderine kara çalmak büyük bir ayıp. Ege-Koop'un 35. paneli de birbirinden değerli konuşmacıların değerli fikirleriyle bu kara çalma harekatına karşı, onurlu duruşun simgesi olmuştur. Ege-Koop olarak yurttaşlarımızın bu duyarlılığı bizi çok mutlu etti. Cumhuriyetimizin kurucu iradesine saldıran bu yapımın, Milli Eğitim Bakanlığı eliyle çocuklarımızın kafasını karıştırmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.