Erkan Ocaklı uğurlandı

Erkan Ocaklı uğurlandı
Karadeniz'in sevilen sesi Erkan Ocaklı'yı binlerce seveni uğurladı

Pankreas kanserinden tedavi gördüğü Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Karadeniz müziğinin önemli isimlerinden sanatçı Erkan Ocaklı'yı son yolculuğuna binlerce seveni uğurladı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze namazında vatandaşlar cami avlusuna sığmadı. Sanat camiasından çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreninde Ocaklı'nın eşi ve akrabaları, gözyaşlarına boğuldu.

Marmara Üniversitesi (MÜ) İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan cenaze namazına; İstanbul Valisi Muammer Güler, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sanatçılardan İsmail Türüt, Kamil Sönmez, Cengiz Kurtoğlu, Erkan Ocaklı'nın eşi Nebahat Ocaklı, oğlu Acerkan Ocaklı, kardeşi Mehmet Ocaklı ve binlerce seveni katıldı. Vatandaşların büyük bir kısmı cami avlusunun dışında kaldı. Kardeşi Mehmet Ocaklı ile oğlu Acerkan Ocaklı taziyeleri kabul etti.

Cenaze namazı öncesi konuşma yapan Vali Muammer Güler, Karadeniz müziğinin önemli sanatçılarından birinin hayatını kaybettiğini söyledi. Erkan Ocaklı'nın eserleriyle 40 yıl boyunca Türk halkına hizmet verdiğini ifade eden Güler, "Karadeniz müziklerini tüm dünyaya tanıtan bir isimdi. Hepimizin başı sağ olsun! Böylesine kalabalık bir cenaze herkese nasip olmaz, ailesine de bu inşallah teselli olur." dedi.

Sanatçı Kamil Sönmez ise, "Çok önemli bir değeri kaybettik, herkesin başı sağ olsun. Erkan Ocaklı'nın sanat camiası açısından büyük bir kayıp ama cenazeye gelen insanlarla Erkan Ocaklı yaşayacaktır." diye konuştu.

Kardeşi Mehmet Ocak da, Erkan Ocaklı'nın 1,5 sene boyunca pankreas kanserinden tedavi gördüğünü söyledi. Erkan Ocaklı'nın hayatını kaybettiği hastanede kanserden tedavi görenlerin yüzde 70'inin Karadenizli olduğunu söyleyen Mehmet Ocaklı, "Bu konuya dikkat çekmek istiyorum. Karadenizlilerin büyük bir çoğunluğu kanserden ölüyor." dedi.

Cenaze namazının ardından Erkan Ocaklı'nın tabutu omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Ocaklı, Karacahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.