'Gitmek' filminin galası Diyarbakır'da yapılacak

'Gitmek' filminin galası Diyarbakır'da yapılacak
Yönetmen Hüseyin Karabey'in uluslararası ödüllü "Gitmek" filminin galası 25 Kasım'da Diyarbakır'da yapılacak.

Filmin konusu, gerçek bir aşk öyküsüne dayanıyor. Bu aşkın gerçek yaşamdaki ve filmdeki kahramanları ise Ayça Damgacı ve Hama Ali Khan. 

İki oyuncunun yanı sıra bu özgün duruma Mahir Günşiray da yine gerçek yaşamda olduğu gibi tiyatro yönetmeni rolünü canlandırarak katılıyor. 

Oyuncu kadrosunda ayrıca Mahir Günşiray, Volga Sorgu, Cengiz Bozkurt, Ani İpekkaya, Nesrin Cavadzade gibi isimler bulunuyor. 

Karabey'in Ayça Damgacı ile birlikte senaryosunu yazdığı filmin görüntü yönetmenliğini Emre Tanyıldız yaptı. Filmin müzikleri Kemal Sahir Gürel imzası taşıyor. Film, Batı'dan doğuya bir yolculuk yaşatırken, değişen coğrafyaların siluetinde savaş ve sınırların soğuk yüzünü gösteriyor.

İstanbul'la birlikte Diyarbakır'da 14 Kasım'da vizyona giren Gitmek filmi Dilan Sineması'nda oynuyor.

Son olarak 21. Tokyo Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Asya-Ortadoğu Film Ödülü'nü kazanan film, yönetmeni Hüseyin Karabey'i Tribeca Film Festivali'nde En İyi Yönetmen, başrol oyuncusu ve ortak senaristi Ayca Damgacı'ya da İstanbul, Adana ve Saraybosna film festivallerinde En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.