Hasır bilezik örgü kursuna yoğun ilgi

Hasır bilezik örgü kursuna yoğun ilgi
Ardeşen'de açılan hasır bilezik örgü kursu yoğun ilgi gördü

Rize İŞKUR tarafından Ardeşen ilçesinde meslek edindirme istihdam paketi bünyesinde 'hasır bilezik örücülüğü' kursu açıldı. Kursa yoğun ilgi gösterildi. 250 müracaatın olduğu kursa katılabilecek 25 asıl, 6'da yedek kursiyer belirlendi.

Ardeşen Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda yapılan hasır bilezik örgü kursunun açılış törenine Ardeşen Kaymakamı Cemil Kılınç, İŞKUR İl Müdürü Yahya Kambur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nafiz Sağlam, Şube Müdürleri Bahri Kahya ve Sait Yaşayan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Sandıkçı, halk eğitimi merkezi usta öğreticiler, kursiyerler ile davetliler katıldı. Kursun açılış konuşmasını Ardeşen Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Sandıkçı yaptı. Sandıkçı, 17 Kasım 2008- 25 Mart 2009 tarihleri arasında 522 saat sürecek kursa 250 müracaatın olduğunu, bu müracaatlardan 25 asıl, 6'da yedek kursiyer belirlediklerini söyledi. Hasır bilezik örücülüğü kursuna müracaat edip kursa katılamayanlar için farklı kursların açılması için çaba harcadıklarını da sözlerine ekleyen Sandıkçı, amaçlarının herkesi meslek sahibi yapmak olduğunu kaydetti.

İŞKUR İl Müdürü Yahya Kambur, iş ve işçi bulmanın yanında, il genelinde diğer kursların açılması için sivil toplum kuruluşları (STK) ile birlikte 'istihdam garantili kurslar' düzenlediklerini bildirdi. Asıl amacın il ve ilçelerde istihdamın artırılması ve işsizliğin önlenmesi olduğunu ifade eden Kambur, Rize'nin en büyük ilçesi olan Ardeşen'de hasır bilezik örgü kursunun yanında farklı alanlarda da kurslar açacaklarını söyledi.

Ardeşen Kaymakamı Cemil Kılınç, IŞKUR'un meslek esindirme istihdam paketi kapsamında açılan hasır bilezik örgü kursunun ilçe için bir kazanım olduğunu belirtti. Kılınç, "Türk kadını iş hayatında evindeki vazifesini ihmal etmeden meslek edindirme ve bu mesleklerle birlikte aile bütçesine katkıda bulunur. Bu kapsamda İŞKUR tarafından ilçemizde açılan 522 saatlik kursun faydalı olacağı kanısındayım. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, kursiyerlerimize de başarılar diliyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.