11 önemli eser 11 kitapçıkta toplandı

11 önemli eser 11 kitapçıkta toplandı
Kocaeli'nin 11 önemli tarihi eseri 11 ayrı kitapçıkta toplandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekanlar Müdürlüğü, "Yaşasın Tarih" adı altında Kocaeli'ye mal olan 11 önemli tarihi eseri 11 ayrı kitapçıkta topladı. Tarihi eserler hakkında halk nezdinde oluşan yanlış bilgileri gidermek amacıyla oluşturulan kitapçıkların İngilizce tercümesi de var. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli sınırları içinde yer alan ve tarihi öneme sahip olan 11 tarihi eseri tanıtan kitapçıklar çıkarttı. Tarihi Mekanlar Müdürlüğü tarafından aralarında tarihçi, arkeolog ve sanat tarihçisi bulunan bir ekip tarafından hazırlanan ve geniş bir arşiv araması sonucunda oluşturulan kitapçıklar, eserler hakkında vatandaşların yanlış bilgilerini gidermeyi amaçlıyor. 

Kitapçıkların hazırlanmasında görev alan Sanat Tarihçisi Seyfettin Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin tarihi eserlerinin böylesine detaylı bir şekilde ilk defa işlendiğini belirtti. Karaosmanoğlu, "Kitapçıklarda tarihi eserlerin tarihçesinin yanı sıra eserlerin mimari özelliklerine de değindik" ifadesini kullandı. Karaosmanoğlu, bu kitapçıkların özellikle halkın, tarihi eserler hakkındaki yanlış bilgisini değiştireceklerini umduğunu söylerek, "Kocaelililer tarihi eserler hakkında yanlış bilgilere sahip. Örneğin, vatandaşlar tarafından adı Yeni Cuma olarak bilinen caminin asıl adı Pertev Mehmet Paşa'dır" dedi. 

Türkçe açıklamaları yanında İngilizce karşılığı da olan kitapçıklar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde isteyenlere ücretsiz olarak dağıtılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.