Mardin Kalesi için 200 bin YTL

Mardin Kalesi için 200 bin YTL
Mardin Kalesi'nin onarımı için 200 bin YTL ödenek gönderildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan 7 bin yıllık tarihi Mardin Kalesi'nin onarımı için 200 bin YTL ödenek gönderdi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Şahkullubey, Mardin Kalesi'nin kurtarılması için yapılan girişimlerin olumlu sonuç verdiğini belirterek, kalenin onarılması için Mardin İl Özel İdaresi'ne 200 bin YTL ödenek gönderildiğini söyledi. 

Mardin'in kültürel mirasının ve dokusunun korunması ve yaşatılması için büyük gayret sarf ettiklerini ifade eden Şahkullubey, "Açık hava müzesi konumundaki tarihi zenginliğimizin farkındayız. Bu zenginliğimizin ilimize ekonomik fayda olarak geri dönüşümünü sağlamaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda Mardin'e özel ilgi gösteren ve desteğini bizden esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a teşekkür ediyorum. Kalenin bir an önce onarım ve restorasyon çalışmasını yapmak istiyoruz. Onarımı bittirdikten sonra turizme açmak istiyoruz." dedi.

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar ise, kalenin onarılması için ihale hazırlığı yaptıklarını belirterek, çalışmalar sonucunda kalenin eski ihtişamına kavuşturulacağını söyledi. 

İki yıl önce kaleden kopan kayalar, bir evin zarar görmesine ve Zinciriye Medresesi'nin duvarının yıkılmasına sebep olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.