Tunceli'de ücretsiz film günleri

Tunceli'de ücretsiz film günleri
Tunceli Belediyesi ücretsiz film günleri düzenliyor

Tunceli Belediyesi, film günleri düzenleyerek sinemanın yerini doldurmaya çalışıyor.

İlde, 25 yıl aradan sonra bir işadamı tarafından 2006 yılında 475 bin YTL harcanarak açılan sinema, ilgisizlik nedeniyle bir yıl sonra kapandı. Uzun zamandan beri sinemaya gidemeyen vatandaşlar için 'Sinema 62' salonunda 15 Kasım'dan itibaren ücretsiz film günleri düzenlenmeye başladı. 

Sinema salonunda ücretsiz film gösterimi yapılacağını duyan çok sayıda öğrenci ve vatandaş sinema salonuna akın etti. İlk günler 2 seans film gösterimi yapan sinema salonu yoğunluk nedeniyle seans sayılarını arttırdı.

Film günlerinin vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandığını ifade eden Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, "İnsanlarımızın gelir düzeyi düştü. Biz de bu nedenle ücretsiz film gösterimi yapıyoruz. Özellikle gençlerden ve kadınlardan büyük ilgi var." dedi.

Belediye olarak film gösterimlerinin ana dilde yapılması yönünde isteklerinin olduğunu kaydeden Abdil, "İnanıyoruz ki birgün filmleri kendi ana dilimizde yapacağız. Önümüzdeki döneme yönelik beklentimiz, Kürtçe ana dilinden de film gösteriminin yapılabilmiş olmasıdır." diye konuştu.

Belediyenin kültür faaliyetlerinde bulunmasının halk için önemli olduğunu ifade eden vatandaşlardan Tekin Gül ise, "Bunun için halkın desteği de önemli. Halk destek çıkarsa bu tür kültürel faaliyetler devam edecektir. Ben sinemaya geldim ancak içeride yer bulamadım." şeklinde konuştu. 

Bu tür organizasyonların devamının sağlanması gerektiğini hatırlatan İlhan Solmaz ise, bu organizasyonu sağlayan belediyeye teşekkür etti.

24 Kasım'a kadar sürecek film günlerinde "Özgürlüğün Rengi" adlı filmin gösterisi büyük ilgi gördü. Film günlerinde sırasıyla "Bir Şans Daha", "İbret Olsun Diye", "Özgürlük Rüzgarı", "Fidelin Yüzünden", "Pan'ın Labirenti", "Kaplumbağalar da Uçar", "Dışarısı Nasıl", "Aşkın Kitabı" ve "Rüzgarlı Vadi" izleyicilerle buluşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.