Oktay Vural'dan Zehir Zemberek Sözler

Oktay Vural'dan Zehir Zemberek Sözler
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Seçim hükümetini, Güneş Motel taktikleriyle kurmayı düşünecek kadar bunlar izandan kopmuş vaziyette, siyasi çürümüşlük ve çaresizlik içindeler" dedi.

Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, açılım ve Çözüm Süreci'nin güçlendirdiği PKK'nın, asker ve polisi şehit etmeye devam ettiğini kaydetti.

"Bu kanlı sürecin sorumlusu bu politikaları gündeme getiren AKP ve saraydır" diyen Vural, "Terörle stratejik mücadele yapılmadığını; PKK'nın saldırısından sonra TSK'nın operasyon yaptığını; önleyici savunma yapılmadığını" öne sürdü.

Vural, "Bugün terörle mücadele bir reklam aracı, oy devşirme amacıyla kullanılmaktadır, yazıklar olsun" diye konuştu.

Terörle mücadelenin taktik amaçlı yapıldığını savunan Vural, "Terörle mücadele güçlendirilmelidir ama iktidarın bu niyeti yoktur" ifadelerini kullandı.

"İŞİ GÜCÜ FİTNE, FESAT"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümetini kurma görevini almış gibi demeçler verdiğini belirten Vural, "Hükümeti, Güneş Motel taktikleriyle kurmayı düşünecek kadar bunlar izandan kopmuş vaziyette, siyasi çürümüşlük ve çaresizlik içindeler" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Vural, şunları kaydetti:

"Anayasa'ya göre bakanlıklar partilere düşer, dolayısıyla partilerin siyasi iradesi olduğuna göre bununla ilgili hiçbir inisiyatif kullanamamasına rağmen işi gücü fitne, fesat. Bir gün hayır düşünün. MHP milletvekillerinden böyle bir ahlaksız ve onursuz teklifi kabul edecek kimse çıkmayacaktır. Ancak sayın Davutoğlu, hükümeti kurmayla ilgili bir tiyo aldıysan, sana bu kabinenin oluşturacağı siyasi temellere uygun önerilerde bulunabiliriz. Üniter devleti yok sayan, PKK'yı güzelleyen, güçlendiren, Çözüm Süreci'ne sahip çıkan, rüşvet ve yolsuzluk mimarı insanlarla, sarayın vesayetini kabul edenlerle çok güzel kabine kurabilirsin."

"HAKSIZCA, İZANSIZCA SALDIRIYORLAR"

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan'ın sözleriyle ilgili bir soru üzerine Vural, "PKK'yı güçlendirip, askerin, polisin elini kolunu bağlayan, terörle mücadelenin ruhunu ortadan kaldıran, PKK ile pazarlığa giren, Çözüm Süreci... Geldiğiniz nokta o, onu söylüyor ama maalesef saldırıyorlar. Ne utanmazlık. İçi yanmış, kardeşini vermiş. Haksızca, izansızca Yarbay'a saldırıyorlar. Şehit yakını, yüreği yanmış bir ağabeye saldırıyorlar" diye konuştu.

"Size bakanlık teklifi gelirse tavrınız ne olur" sorusu üzerine Vural, "Böyle bir ahlaksız teklifi sunabilecek birinin Türkiye'nin başbakanı olması da Türkiye'nin ayıbı olur. Yakışanları söyledim, onlarla yol alsın. HDP ile birlikte bakanlar kurulunu oluşturma şerefi ona ait olsun. Bugüne kadar çözüm ortağıydılar bundan sonra da seçim ortağı olarak devam ettirsinler" dedi.

SİYASİ TARİHE GEÇMİŞ BİR 'SEÇİM ÇALIMI': 'GÜNEŞ MOTEL OLAYI' NEDİR? 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 5 Haziran 1977 Genel Seçimleri'nde birinci parti olmasına rağmen kazandığı 213 milletvekilliği hükümet kurmasına yetmeyince Adalet Partisi (AP) lideri Süleyman Demirel, AP ile Milli Selamet Partisi (MSP) ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) katılımıyla II. Milliyetçi Cephe hükümetini kurdu. 11 Aralık 1977'de yapılan yerel seçimleri yine CHP kazandı. Ardından gelen istifalar MC hükümetini TBMM'de azınlığa düşürdü.

Bu fırsattan yararlanmak isteyen CHP, AP'den istifa edenlerle temasa başladı. Ecevit ile 12 eski AP'li (Tuncay Mataracı, Şerafettin Elçi, Mete Tan, Hilmi İşgüzar, Orhan Alp, Fethi Acar, Oğuz Atalay, Cemalettin İnkaya, Ali Rıza Septioğlu, Enver Akova, Ahmet Karaaslan ve Güneş Öngüt) arasındaki görüşmelerin ilki 22 Aralık tarihinde Darıca'ya bağlı Bayramoğlu'nda bir otelde gerçekleştirildi. Ancak görüşmelerin gizli tutulmasına rağmen basına sızması üzerine görüşmelerin başka bir ortamda gerçekleştirilmesine karar verildi. Görüşmelerin devamı dönemin CHP'li İstanbul Belediye Başkanı Aytekin Kotil'in organizasyonunda belediyeye ait Florya'daki Güneş Motel'de yapıldı.

Ecevit 11 bağımsız milletvekiline, kuracağı hükümete destek karşılığında bakanlık önerdi, 10'u kabul etti. Konya Milletvekili Orhan Atalay bakanlık teklifini kabul etmedi. CHP'nin gensorusu ile 31 Aralık 1977'de Süleyman Demirel başkanlığındaki II. MC Hükümeti devrildi. 12'ler içinde olan ve daha sonra tarihe 11'ler olayı olarak geçecek bu gensoru görüşmesine Balıkesir Milletvekili Cemalettin İnkaya eski partisinden aldığı aşırı baskı nedeniyle katılmadı. Böylece 12'ler grubu gensoru görüşmeleri sırasında 11'e düştü ve öyle anılmaya başlandı. Ardından Ecevit hükümeti güvenoyu aldı. 11'lerden Orhan Atalay dışındaki 10 milletvekili yeni kurulan hükümette bakan oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum