Kristal Klaket'te ödüller sahiplerini buldu

Kristal Klaket'te ödüller sahiplerini buldu
Fatih Üniversitesi, 2. Kristal Klaket Kısa Film Yarışması'nın galibi "Eski Kazan" oldu. Filmin yönetmeni Murat Pay, ödülünü Türk sinemasının 'Sultan'ı Türkan Şoray'ın elinden aldı.

Bank Asya ana sponsorluğunda ve New York Film Academy işbirliğiyle Fatih Üniversitesi tarafından bu sene ikincisi düzenlenen Kristal Klaket Kısa Film Yarışması ödülleri, Emek Sineması'ndaki görkemli bir törenle sahiplerini buldu. 

Sunuculuğunu Behzat Uygur'un üstlendiği geceye sanat ve iş dünyasından pek çok seçkin isim de katıldı. Fatih Üniversitesi rektörü Oğuz Borat'ın konuşmasıyla başlayan gecede, Türk sinemasının başyapıtlarını unutulmaz müzikleriyle tamamlayan Cahit Berkay ve orkestrası da bir konser verdi. Konser esnasında beyazperdeye yansıyan Yeşilçam filmleri, seyircilere olduğu kadar gecenin onur konuğu Türkan Şoray'a da duygulu anlar yaşattı. Şoray, pek çok sahnede gözyaşlarını tutamadı. Konserin sonunda Cahit Berkay'a bir teşekkür plaketi sunuldu. 

İhsan Kabil, Mustafa Şevki Doğan, Hüsamettin Ünlüoğlu, Beste Bereket ve Olkan Özyurt'tan oluşan jüri, Murat Pay'ın yönettiği "Eski Kazan"ı birinciliğe layık gördü. Pay, bu filmle New York Film Academy'de altı haftalık sinema eğitimi almaya hak kazanmış oldu. Pay'a ödülünü Türk sinemasının 'Sultan'ı Türkan Şoray verdi. Gecede kendisine de bir onur ödülü sunulan Şoray, alkışlar, çığlıklar ve tezahüratlar eşliğinde geldiği sahnede şöyle konuştu: "Bu kadar samimi, yürekten ve sinemaya tutku dolu bir ortamda bulunmak, bunu yaşamak ne güzel! Bana bunu yaşattığınız için size bütün kalbimle teşekkür ederim. Bu öyle bir mutluluk ki buradan çıkıp eve gözlerim dolu dolu gidiyorum. Bizi buluşturan; sinema. Gençlerin sinemaya ilgisini görmekten ayrıca mutlu oluyorum. Onlarla aynı heyecanı hissettim bu gece. İnanıyorum ki gelecekte büyük başarılarına sevineceğimiz yönetmenler bu gece burada. Bunun için Fatih Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum." 

Gecede, jürinin değerlendirmesi sonucu ikinci seçilen "Yıldızlar Sönerken" filminin yönetmeni Hasan Tolga Pulat, 3 bin; üçüncü olan "Tünel" filminin yönetmeni Veysel Çelik de 2 bin YTL ile ödüllendirildi. Pulat'a ödülünü oyuncu Bedia Ener verirken Çelik de ödülünü Samanyolu Haber Yayın Koordinatörü Ahmet Böken'in elinden aldı. 

Jüri ayrıca beş filmi de özel ödüle değer buldu. M. Cem Öztüfekçi imzalı "Ayak Altında", Mustafa Emin Büyükcoşkun'un yönettiği "Sardunya", Emre Özdür'ün yönettiği "Rahat Uyku", Eray Mert'in yönettiği "Mütereddit" ve Emine Emel Balcı'nın yönettiği "Bekleyiş" 500'er YTL ile ödüllendirildi. 

Belgesel filmlerin de unutulmadığı Kristal Klaket Kısa Film Yarışması'nda belgesel dalında ödülü Bilgen İnce'nin yönettiği "Stüdyo Osep" aldı. İnce, 2 bin YTL para ödülünün de sahibi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.