'Ortanın solu'ndan sonra şimdi de "örtülü sol" (KARA MİZAH)

'Ortanın solu'ndan sonra şimdi de "örtülü sol" (KARA MİZAH)
Ortanın solu, sosyal demokrat sol, aslan sosyal demokrat sol, demokratik sol, Ricky Martin Solu, hakiki sol, en hakiki gerçek sol, öz sol, Sarıgül solu ve Anadolu solundan sonra CHP'de yeni moda "örtülü sol".

CHP'nin dönem dönem uyguladığı farklı sol politikalara bir yenisi daha eklendi. Rahmetli İsmet İnönü'nün ortaya attığı "Ortanın solu" döneminden yıllar sonra şimdiki Genel Başkan Deniz Baykal "örtülü sol" dönemini başlattı.

CHP daha önce de; "sosyal demokrat sol", "aslan sosyal demokrat sol", "demokratik sol", "Ricky Martin solu", "hakiki sol", "en hakiki gerçek sol", "öz sol", "Sarıgül solu" ve "Anadolu Solu" gibi açılımlar yapmış ve oyları kapmaya çalışmıştı.

Baykal'ın çarşaflı hanımlara rozet takarak partiye üye kaydetmesiyle sürpriz bir şekilde başlayan "örtülü sol" döneminin ise, 29 Mart 2009'da yani sadece 4 ay sonra yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak ortaya atıldığı ve geçici olduğu sanılıyor.

FATİH ÇARŞAMBA'DA ARTIK PEÇE REVAÇTA

CHP'nin çarşaflı ve diğer tesettürlü hanımlara yönelik hamlesi ise muhafazakar kesimde ters tepki yaptı. Fatih Çarşamba'da etkin olan ve hanımlarının çarşaf giymesiyle tanınan bir cemaatin bayanları çarşaflarını atarak peçe takmaya başladılar. Bu işin sebebini sorduğumuz bazı bayanlar "maalesef artık çarşaf CHP'nin simgesi gibi oldu. Gittiğimiz yerlerde herkes yakamızda CHP rozeti olup olmadığına bakıyor. Biz de bu suçlamalardan ve bakışlardan kurtulmak için artık peçe takmaya başladık. Bakalım seçime kadar biz peçelilere de ulaşabilecekler mi?" dediler.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Kara Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.