Eğitimciler-Der'den okuma salonu

Eğitimciler-Der'den okuma salonu
Eğitimciler Derneği ihtiyaç sahibi öğrencilerin elinden tutuyor

Van Erciş Eğitimciler Derneği tarafından okuma salonu açıldı. Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu'nun açılışına yaptığı okuma salonunda 150 öğrenciye eğitim veriliyor. 

Açılışta konuşan Kaymakam Kurtoğlu, okuma salonunu açan öğretmenlere teşekkür etti. İlçesinde böyle fedakar öğretmenlerin olmasından gurur duyduğunu vurgulayan Kaymakam Kurtoğlu, ihtiyaç sahibi öğrencilere sahip çıkılmasının önemine değindi. Daha çok öğrenciye sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Kaymakam Kurtoğlu, "Binanın fiziki yapısını göz önüne alıp daha çok sınıf açarak öğrencilere sahip çıkılması gerekir. Bölgenin buna çok ihtiyacı olduğu için böylesi eğitim kurumlarını çok önemsiyorum." dedi.

Kaymakam Kurtoğlu daha sonra Dernek Başkanı Abdusselam Elçi'den bilgi aldı. Eğitimciler Derneği Başkanı Abdusselami Elçi de imkanları ölçüsünde öğrencilere sahip çıktıklarını dile getirerek, "Gerçekten ihtiyacı olan zeki öğrencilere gönüllü öğretmenler ders veriyor. Okuma salonuna devam eden öğrencilerden 6'sı Fen Lisesi, 25'i Anadolu Öğretmen Lisesi, 90'ı Anadolu Lisesi, 30'u Anadolu Teknik Lisesi, 30'u Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni kazandı." diye konuştu.

Dernek Başkanı Elçi, cumartesi-pazarını tatil yapması gereken öğretmenlerin ücretsiz ders verdiklerini ifade ederek öğretmenlere teşekkür etti. 

Açılışa; Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür yardımcısı Fesih Yıldız, Mehmet İşleyen, okul müdürleri, Erciş Sanayici ve İşadamları Derneği (ERSİAD) Başkanı Selami Demir, ERSİAD üyesi iş adamları ve öğretmenler katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.