Anadolu Gençlik'ten büyük hamle

Anadolu Gençlik'ten büyük hamle
Anadolu Gençlik Derneği 8,9 ve 10. bölge koordinasyon toplantılarını Şanlıurfa ve Adana'da gerçekleştirdi. Her iki toplantıya da AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, Genel merkez başkanlık divanı üyeleri, bölge sorumluları, bölge illerinin şube başkanları v

AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç: "İbadet aşkıyla çalışıyoruz"

Toplantıya Adıyaman, Bingöl, Elazığ, Malatya, Muş, Tunceli, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Siirt, Van, Batman ve Şırnak Şube başkanları ve şube yönetimleri katıldı. 9. Bölge toplantısı ise Adana Şube Başkanı Alaattin Tekin'in ev sahipliğinde Adana'da gerçekleştirildi. Toplantıya Gaziantep, Hatay, K. Maraş, Mersin, Niğde, Kilis ve Osmaniye şube başkanları ile şube yönetimleri katıldı. AGD'nin yapacağı çalışmalar ve bu çalışmalarda bölge illerinin üzerine düşen sorumlulukların değerlendirildiği toplantılarda önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek faaliyetler müzakere edildi. 
 
"40 milyon genç muhatabımız"

Her iki toplantıda da birer konuşma yapan AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, sevgi ve kardeşliğin teminatı olduklarını belirterek, amaçlarının hayrı ikame etmek olduğunu söyledi. Gençliğin büyük bir manevi buhranla karşı karşıya bulunduğunu ifade eden Tongüç, "Bizler elimiz ve gücümüz yettiğince bu buhranı bertaraf etmenin gayreti içindeyiz. Hiçbir menfaat beklemeksizin, ibadet aşkıyla,  karşılığını yalnızca Allah'tan bekleyerek yaptığımız hizmetlerimiz gençliğimizin kurtuluşu içindir." şeklinde konuştu. Anadolu Gençlik Derneği'nin hiçbir ayrım yapmaksızın bütün ülke gençliğini kucakladığını vurgulayan Tongüç, "Mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun 30 yaşın altında 40 milyon gencimizin hepsi bizim muhatabımızdır. Onların derdi bizim derdimizdir."diye konuştu. 
 
"Ne ekersek onu biçeriz"

Gençliğin milli ve manevi değerlerine bağlı bir şekilde yetişmesi içen ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini kaydeden Tongüç, "Ne ekersek onu biçeriz. Bizler inanıyoruz ki bugün ektiğimiz tohumlar yarın yeşerip büyüyecek ve ülkenin kurtuluşuna vesile olacaktır inşallah. Bu nedenle sorumluluk sahibi bütün kardeşlerimizi yaptığımız bu hizmete destek vermeye çağırıyoruz." şeklinde konuştu. AGD'nin doğudan batıya kadar bütün şubelerinin Anadolu insanının hizmetinde ve emrinde olduğunu kaydeden Tongüç, "Birlik ve beraberlik içinde olursa bu milletin üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk yoktur. Şimdi el ele verip ülkemizi ve gençliğimizi her türlü fenalıklardan kurtarmanın vaktidir."diye konuştu.    
 
"Hepimiz kardeşiz"

Toplumu bir arada tutan yegane unsurun sahip olunan inanç değerleri olduğunu vurgulayan Tongüç, "Bizim toplumumuzun mayası İslam'dır. İslam, asırlardır bizi birbirimize kenetlemiştir. Ülkemizin refah ve huzuru bu birlikteliğin bozulmadan devam etmesine bağlıdır." şeklinde konuştu. Özellikle güneydoğu ve doğu Anadolu bölgesinde yaşanan vahim hadiselerin bitmesinin tek yolunun İslam kardeşliği bilincinden geçtiğini vurgulayan Tongüç, "Bizler bu topraklar üzerinde yaşayan ve art niyetli olmayan herkesi kardeş biliyoruz. Bu bilinçle herkese kucak açıyoruz. Etnik kimliği ne olursa olsun aynı safta yer almaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Hamdi Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.