İpek Yolu'nda Balkan rüzgarı esecek

İpek Yolu'nda Balkan rüzgarı esecek
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali', Bosna - Hersek filmleriyle Balkan rüzgarını Bursa'da estirecek.

Bu yıl 28 Kasım Cuma ile 4 Aralık Perşembe tarihleri arasında düzenlenecek ve dünyaca ünlü en özel filmleri Bursalı sinemaseverlerle buluşturacak olan festival, 'İpek Yolu Üzerinden: Bosna - Hersek' bölümüne ev sahipliği yapacak.

Balkanların ve Avrupa'nın en önemli sinema etkinlikleri arasında gösterilen ve Ağustos ayında 14.'sü gerçekleştirilen Saraybosna Uluslararası Film Festivali'nin yöneticisi Mirsad Purivatra'nın seçtiği filmler, Bursa'da izlenime sunulacak. Saraybosna'daki yaşamı konu alan filmler, Balkan sinemasından kesitler sunma niteliğini de taşıyor.

Uzun yıllardır kardeş kent olan Saraybosna ile Bursa arasındaki dostluğun pekiştirileceği filmler, sinema tutkunlarının da beğenisini kazanacak. 'İpek Yolu Üzerinden: Bosna - Hersek' bölümünde, 'Estrellita', 'Gece Bekçisi', 'İyi Olmak Zor', 'Kar', 'Nafaka' ve 'Turne' adlı filmlerin gösterimi yapılacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.