Kosova'da Türk tiyatrosu

Kosova'da Türk tiyatrosu
Kosova'nın Prizren kentinde etkinlik gösteren Türk Tiyatrosu'nun 72. Prizren Kültürevi "Nafiz Gürcüali" Türk Tiyatrosu'nun 30. ve Rumeli Türk Tiyatro Sanatçıları Derneğinin 15. yıl dönümü kutlamaları ödül töreniyle son buldu.

Prizren tiyatrocularına yıllardır sahip çıkan İzmir Karşıyaka eski Belediye Başkanı Kemal Baysak, Kutlama Kurulu Başkanı sıfatıyla yaptığı konuşmada, "Prizrenli tiyatrocuların yıllardır olağanüstü bir çaba ve heves sonucu, etkinlik gösterdikleri topraklardaki dil engellerini aşarak hep zirvede kalmayı başardıklarını, ödüllerin en iyilerine layık görüldüklerini" söyledi. 
 
Ödül töreninin sonunda sahneye çıkan Prizren'deki Türk tiyatrosunun "yorulmaz kahramanları" ve özellikle usta sanatçılar Nafiz Gürcüali ile Etem Kazaz, konuklar tarafından coşkulu alkışlarla ayakta selamlandılar. Kutlamalar çerçevesinde Türk tiyatrosuna sundukları katkı ve destek nedeniyle ödüllendirilenler arasında Anadolu Ajansı Kosova Temsilcisi İbrahim Arslan da yer aldı. 
 
Bu kutlamalar çerçevesinde Prizren'e gelerek, "Resimli Osmanlı Tarihi" oyununu üç gece art arda Prizrenli tiyatro severlere sunan Konya Devlet Tiyatrosu sanatçıları ayakta alkışlandılar. Prizrenli ve Konyalı tiyatrocular bu güzel işbirliği sayesinde çok iyi sanatçıları tanıma fırsatı bulduklarını ve ilişkilerin daha da pekiştiğini ifade ettiler. 
 
Törene, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Yahya Bacak, Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar, Milletvekili Müfera Şinik, dernek başkanları ve çok sayıda konuk katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.