Lodos Vücut Sağlığımızı Nasıl Etkiliyor

Lodos Vücut Sağlığımızı Nasıl Etkiliyor
Lodosun, uyku düzeninden hormonal yapıya kadar vücut sağlığımıza pek çok etkisi var..

Bugün Marmara'da hızı saatte 70 kilometreye kadar çıkan bir lodos var. Türk Hava Yolları 72 seferini iptal ederken İstanbul Deniz Otobüsleri de tüm iç hat deniz otobüsü seferlerini iptal etti.

Ancak lodos sadece ulaşımı değil insan sağlığını da etkiliyor. Özellikle migreni olanları zor bir gün bekliyor çünkü lodos şiddetli migren ataklarına neden oluyor. Mevsim geçişlerinde düzenli uyumaya ve akşam saatlerinde kahve içmemeye özen gösterin.

Peki, lodos başka nelere neden oluyor?

Lodos denen hava hareketliliği, insan organizmasını her yönüyle etkileyen bir termal komplekstir. Bu kompleksten insan organizması bir bütün olarak algılanıp etkilenir.

Uyku düzeni: Lodos çoğu insanın uyku düzenini bozar. Bu rahatsızlık kiminde uykusuzluk, kiminde aşırı uyku şeklinde kendini gösterir.

Uyuşukluk: Lodos, bazı insanlarda çalışma şevkini, çalışma isteğini azaltıp bir nevi uyuşukluk, yorgunluk ve hareketsizlik yaratır. İştah değişikliklerine yol açar. Bazılarının iştahını açarken bazılarında da iştahsızlığa neden olur.

Baş ağrısı: İnsanlarda varolan patolojiyi uyaran lodos, birtakım hastalıklarda tipik bir faktör olarak rol oynar. Bazı baş ağrısı türlerini tetikleyip şiddetli ve inatçı baş ağrılarına yol açar.

Göz kanlanması: Lodos ''metereosensible'' denen hava olaylarında duyarlı olan insan gruplarında, damar sistemlerini etkiler. Damar geçirgenliğini artırıp azaltabilir, ağrılara yol açar. İnsanların yatkınlığı da varsa göz kanlanmaları yaratabilir.

Ağrı ve sızı: Yumuşak doku romatizması olan kişilerde lodosun etkisiyle ağrılar, sızılar kendini gösterir. Bu kişilerde ağrılarla birlikte yorgunluk, baş ağrısı, sabahları yataktan kalkamamak, ağrılarla uyanmak gibi rahatsızlıklar yaşanır.

Sinirlilik hali: İnsanlarda var olan depresif ruh halini artırıp insanları daha depresif, daha huysuz ve sinirli yapabilir.

Nefes darlığı: Lodos aynı şekilde, solunum yollarını etkileyip nefes darlığı, solunum güçlüğü yaratabilir.

Hormonal yapı: Kadınlarda ve erkeklerde hormonal yapıyı ve hormonal dengeyi etkileyip değişik, normal olmayan psikolojik durumların ortaya çıkmasına neden olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.