CHP'den umudu kestiler, 'Laik Mehdi' bekliyorlar (Mizah)

CHP'den umudu kestiler, 'Laik Mehdi' bekliyorlar (Mizah)
En büyük umutları CHP'nin de "çarşafa dolaşmasıyla" zor ve sıkıntılı günler geçiren "laikçi Kemalist solcular" şehir dışındaki sakin alanlara yerleşip gettolar kurmaya ve adeta cemaatleşmeye başladılar.

Özellikle İstanbul Şişli, Ankara Çankaya, İzmir Karşıyaka gibi önemli merkezlerde etkili olan bu grup mensupları yaşadıkları sıkıntı ve bunalım yüzünden "seküler maneviyata" yöneldiler. Kendi aralarında "cemaat" denilebilecek ufak komünler kuran laikçiler, farklı bir şekilde ibadet yaparak Kosmos'a dua ediyor ve kurtarıcı laik Mehdi'lerini bekliyorlar.

2023 beklentisi

"Biz bu yalan dünyadan ümidimizi kestik. Laik Mehdilerimiz Atatürk ve Hazreti Ali 2023'de gelip bizi bu şeriatçıların ve Baykal gibi satılmışların elinden kurtarıncaya kadar yozlaşan siyasetle uğraşmayacağız." diyen laikçiler çeşitli fraksiyonlar pardon cemaatler halinde yaşıyorlar.

Bu cemaatlerin en yaygınları Halkın Mutsuzları, Halkın Umutsuzları, Halkın Halkaları, Halkın Kulakarkası, Halkın Tapınağı, Halkın Kurtuluşu, Halkın Sesi, Halkın Yolu, Halkın Mücahitleri, Halkın Emekçileri, Halkın Kemalistleri, Halkın Mehdicileri, Halkın Zımbırtısı, Halkın Dımbırtısı ve Halkın Cılkı.

Cemaatlerin kendi aralarında yaptıkları sohbetlere zaman zaman "çağdaş ilahiyatçılar" Yaşar Nuri Öztürk ve Zekeriya Beyaz'ın da katılarak gelen soruları cevaplandırdıkları ve gruptakilerin motivasyonlarını arttırdıkları alınan bilgiler arasında…

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/MizaHaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.