İpek Yolu Film Festivali başladı

İpek Yolu Film Festivali başladı
Uluslararası 3. Bursa İpek Yolu Film Festivali, törenle başladı. Açılış törenine katılan Meksikalı aktör Gael Garcia Bernal, Türkçe öğrenip bir Türk filminde oynamak istediğini söyledi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki açılış törenine; Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kırgızistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Sultan Rayev, dünyaca ünlü Meksikalı aktör Gael Garcia Bernal, Hülya Koçyiğit, Levent Ülgen, Sırrı Elitaş, Meltem Cumbul, Burcu Kara, Osman Sınav, Atilla Dorsay, Müslüm Gürses, Murat Han gibi oyuncu, sanatçı, yönetmen ve yapımcıların yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Korhan Abay ve Ebru Cündübeyoğlu'nun sunduğu törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, festivalin geleneksel hale geleceğini söyledi.

Bursa'da kültür ve sanat alanında da köklü yatırımlar yapıldığını anlatan Başkan Şahin, "Festivalimizin açılışını gerçekleştirdiğimiz Merinos, bize Atatürk'ün mirasıdır. Bu kültür kompleksi önümüzdeki yıl, diğer birimlerinin de tamamlanmasıyla kongre merkezi ve nitelikli sanatların icra merkezine dönüşecektir." dedi.

Bakan Günay da, "Umuyorum ki gelecek yıl, şu anda yapımı süren salonlar tamamlanacak ve festival orada yapılacak. Aynı zamanda festivalin açılış filminin yazarı Cengiz Aytmatov, çok önemli bir edebiyatçıydı. Aytmatov'un kardeşi Roza Aytmatova da aramıza katılarak bizi onurlandırdı." dedi.Kırgızistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Rayev ise, Kırgız yazar Cengiz Aytmatov filminin Türkiye'deki bir festivalde gösterileceği için çok mutlu olduklarını söyledi.

BERNAL, SAHNEDE DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADI

Gecenin yıldız konuğu Meksikalı aktör Gael Garcia Bernal ise, 30. doğum gününü sahnede alkışlar eşliğinde kutladı.Törende; Bernal, Roza Aytmatov ve ''Elveda Gülsarı'' filminin oyuncularına "Altın Karagöz" heykelciği verildi. Bernal, heykelciği alırken, Türkiye'yi hem tatil hem de keşif amacıyla en kısa zamanda tekrar ziyaret etmek istediğini belirterek, "Türkiye'de Türkçe bir filmde oynamaktan büyük bir memnuniyet duyacağım. Türkçe öğrenip Türk filminde oynamak isterim. Pazar günü 30. yaş günümü kutlayacağım." dedi.

SEZER SEZİN İLE MUHTEREM NUR'A "ONUR ÖDÜLÜ" VERİLDİ

Sinema emekçilerini ve seyircilerini bir araya getiren açılış töreninde, Türk sinemasının ustaları Sezer Sezin ile Muhterem Nur'a "Onur Ödülü"; Yeşilçam'ın yardımcı oyuncuları Sırrı Elitaş ile Süheyl Eğriboz'a da "Emek Ödülü" verildi.

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın Orhan Şallıel şefliğinde konser verdiği gecede, ünlü şarkıcı Teoman da sahne aldı. Gecenin sürpriz konuğu usta arabesk sanatçısı Müslüm Gürses de sahneye çıkarak Teoman ile düet yaptı.Gecede, Cengiz Aytmatov'un kaleme aldığı ve Ardak Amirkulov'un sinemaya uyarladığı 2008 yapımı "Elveda Gülsarı" filmi de sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.