Altındağ şiirle coştu

Altındağ şiirle coştu
Altındağ Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl dördüncüsü yapılan "Altındağ'da Şiir Akşamları" Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Kongre Merkezi'nde muhteşem bir törenle gerçekleşti. Gecede Vakit gazetesi yazarı Abdurrahim Karakoç da şiir okudu.

Altındağ Belediyesi, Ankara'nın kültür sanat yaşamını tekrar canlandıracak büyük bir etkinliğe daha imza attı. Altındağ Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan ve geleneksel şiir etkinliklerinin dördüncüsü olan "Altındağ'da Şiir Akşamları" muhteşem bir törenle gerçekleşti. Gecede değerli şairler, Abdurrahim Karakoç, Faruk Faik Köprülü, Gülaye Rizayeva, Nurullah Genç, Semih Sergen ve Yavuz Bülent Bakiler, Altındağ'ı dizeleriyle aydınlattı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen geceye Altındağ Kaymakamı Hamza Duygun'un yanı sıra Altındağ Belediyesi Meclis üyeleri ile çok sayıda Ankaralı şiirsever katıldı. Kokteylin ardından tüm Ankara'yı şiirle buluşturan gecede, açılış konuşmasını Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yaptı. Konuşmasında Altındağ'da son dönemde yaşanan değişimlere dikkat çeken Başkan Tiryaki, göreve geldiğinden bu yana Altındağ'ın sadece imar ve altyapı sorunlarıyla değil, sosyal ve kültürel sorunlarıyla da yakından ilgilendiklerini söyledi.

"Mutluluk duyuyorum"

Ankara'yı Ankara yapan tüm kültürel ve manevi değerlerin Altındağ'da bulunduğuna dikkat çeken Tiryaki, "Hacı Bayram Camii'nden İlk Meclise, Kale'den Ulus Atatürk Anıtı'na, Aslanhane Camii'nden Mehmet Akif Ersoy'un Evi'ne kadar Ankara'yı başkent yapan tüm değerler Altındağ'da bulunuyor. Bu değerlerimizi ön plana çıkarmak için yürüttüğümüz çalışmaların yanı sıra, Ankara'da unutulan şiir akşamlarını yeniden hayata geçirmek adına bu büyüklükte bir etkinliğe imza attığımız için gerçekten büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

"Çocuklarımıza ilham olacaklar"

Altındağ'da yaşanan dönüşümü sağlam temellere oturtturmak adına yalnızca modern konutlar ve sağlıklı sokaklar inşa etmediklerini belirten Başkan Tiryaki, şöyle devam etti: 

"Kente taşınmış ancak kentin nimetlerinden bir türlü faydalanamamış yalnızca 6 ay önce imarı tamamlanmış bir bölgede büyük şairimiz Necip Fazıl Kısakürek"in adını taşıyan bir kültür ve kongre merkezi açtık. Böylesine bir mekanda düzenlediğimiz şiir akşamlarıyla birbirinden değerli şairlerimizi Gültepe'ye davet ettik. İnanıyorum ki şu an burada, bu etkinliği izleyen çocuklarımıza şairlerimiz ilham kaynağı olacak. Altındağlı gençlerimiz arasından da pek çok şair ve yazar yetişecektir. Dört yıldır büyük bir başarı ve geniş katılımla gerçekleştirdiğimiz şiir akşamlarıyla hem unutulmuş bir geleneği canlandırıyor, hem de Altındağ'ın yaşadığı dönüşümü Türkiye'nin her yerinden takip edenlere bir kez daha gösteriyoruz. "

Başkan Tiryaki'den Necip Fazıl şiiri

Altındağ Belediyesi olarak 17 Kültür merkezi ve çok sayıda spor tesisini kısa sürede hizmete açtıklarını da kaydeden Başkanı Tiryaki "Sağlıklı bir kent yaşamı, modern bir Altındağ oluşturmak için, hiç durmadan çalışıyoruz. Açtığımız spor tesislerinde, kültür merkezlerinde sosyalleşen, aldıkları eğitim pekiştiren çocuklarımızın geleceklerini garanti altına alıyoruz. Göreceksiniz birkaç yıl içinde Altındağ'da sadece fiziki olarak değil sosyal anlamda da tam bir dönüşüm gerçekleşecek. İşte bu vesile ile okul çağlarımda şiirlerini, yazılarını okuduğum, ilham aldığım Necip Fazıl Kısakürek üstadımızın ismini taşıyan bu kültür merkezinde böylesine değerli bir etkinlik gerçekleştirdiğimiz için gururluyum" dedi. 

İstek üzerine konuşmasının sonunda Necip Fazıl Kısakürek'in unutulmaz şiiri "Utansın"ı seslendiren Başkan Tiryaki, katılımcılardan büyük alkış aldı. 

Şiirle dolu bir gece

Açılış konuşmasının ardından başlayan şiir gecesinde sırasıyla şairler Abdurrahim Karakoç, Faruk Faik Köprülü, Gülaye Rizayeva, Nurullah Genç, Semih Sergen ve Yavuz Bülent Bakiler sahne alırken birbirinden güzel dizeleriyle Altındağlı şiir severlere unutulmaz bir gece yaşattılar. Şiir dinletilerin ardından Başkan Tiryaki katılımcılara teşekkür plaketlerini sunarken etkinlik Türk Sanat Müziği Sanatçısı Zekai Tunca'nın verdiği muhteşem bir konserle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.