İslam İttifak'ı Başlamadan Bitiyor Mu?
BBC Türkçe'nin haberine göre Pakistan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Aizaz Çaduri, ülkede yayımlanan Şafak gazetesine yaptığı açıklamalarda koalisyon duyurusuna şaşırdıklarını ifade etti ve Pakistan'ın Suudi Arabistan'ın Riyad'daki başkentinde görevli büyükelçisinden konuyla ilgili bilgi istediklerini söyledi.
Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise "Yeni ittifaklara ve farklı eylemlere girip girmeme konusunda karar almadan önce konuyla ilgili daha fazla bilgi edinmeye çalışıyoruz" deniyor.
MALEZYA: ASKER YOLLAMAYIZ
Askeri koalisyona dahil edilen Malezya'dan ise 'operasyonlara dahil olmayız' açıklaması geldi.
Malezya Savunma Bakanı Hişamuddin Hüseyin, Kuala Lumpur'un askeri anlamda ittifakta rol üstlenmeyeceğini belirterek "Ama koalisyonu destekliyoruz, militanlara karşı mücadeleyi destekliyoruz" dedi.
Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Muhamed bin Selman, operasyonların merkezinin Riyad'da olacağını belirtmiş ve hedefin 'Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) yanı sıra diğer terör örgütleriyle de mücadele' olduğunu belirtmişti.
BBC güvenlik muhabiri Frank Gardner, koalisyona ağırlıklı olarak Şii nüfusun yaşadığı İran ile Irak'ın yanı sıra Suriye'nin de dahil edilmediğini hatırlatarak yeni koalisyonun nasıl işleyeceğinin de belirsiz olduğunu ifade ediyor.
Öte yandan ittifakın Sunni bir ittifak olduğu iddiaları ortaya atılırken, Irak ve Suriye'nin ittifaka dahil edilmemesi de bu iddiaları güçlendirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.