Siyonizm'in Geliştirdiği Proje Hayata Mı Geçiriliyor?
Müslüman Ülkeler Askeri İşbirliği Teşkilatı projesi İslam Âlemini tehdit eden başta Siyonizm ile mücadeleyi esas alırdı. Ve her zaman Erbakan hocamız yapılan tahribatlar karşısında “Siyonizm ancak güçten anlar” ifadesi ile bu güce olan ihtiyacı ve zarureti vurgulardı.
Geçtiğimiz günlerde, ‘Teröre Karşı İslam İttifakı’ adıyla açıklanan girişime ilişkin Saadet Partisi’nden “endişeler” içeren bir açıklama geldi. Duyurulan girişimin Siyonizm’in geliştirdiği “İslam’a Karşı İslam” projesi çerçevesinde mezhepsel ayrılıkların öne çıkarıldığı bir koalisyon pozisyonunda olmaması gerektiği ifade edildi. Ayrıca “İslam ülkelerinin tamamının bu koalisyona davet edilmemesinin” endişeleri daha da artırdığı belirtildi.
Batı ve Siyonizm’in hain emellerine dikkat!
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez tarafından yapılan açıklamada, “Bu tür oluşumların ilk hedefinin Siyonizm’in işgalinden Kudüs’ü, Filistin’i ve İslam topraklarını kurtarmak olması gerektiği” belirtilirken, “60 yıldır Filistin’de, İslam topraklarında devlet terörü uygulayan işgalci İsrail’e karşı bir adım atılmalıdır” denildi. Açıklamada, söz konusu koalisyonun Batı ve Siyonizm’in İslam coğrafyası üzerindeki hedeflerine, emellerine zahmetsiz, az zahmetle ulaşmasına katkı sağlanmaması gerektiği çağrısında da bulunuldu.
Önemli ülkelere bu oluşumda niçin yer verilmedi!
Saadet Partisi tarafından yapılan açıklamada, “Koalisyonda olduğu ifade edilen Pakistan ve Lübnan gibi bazı ülkeler koalisyona dâhil olmadıklarını koalisyon oluşumunu basından duyduklarını deklare etmeleri ve Endonezya, Pakistan, Azerbaycan ve İran, gibi İslam âleminin önemli ülkelerinin bu koalisyonda olmaması oldukça dikkat çekici” denilirken Amerika Birleşik Devletleri’nin bu koalisyonun oluşmasından memnuniyet duyduğunu açıklaması başlı başına düşünülmesi gereken bir husus olarak altı çizildi.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Öncelikle ifade etmek lazım gelir ki;
Müslüman Ülkeler Askeri İşbirliği Teşkilatı projesi Milli Görüş hareketinin ve lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın yarım asra varan bir süre savunduğu ve her fırsatta gündeme getirdiği bir projedir.
Müslüman Ülkeler Askeri İşbirliği Teşkilatı projesi İslam Âlemini tehdit eden başta Siyonizm ile mücadeleyi esas alırdı. Ve her zaman Erbakan hocamız “Siyonizmle mücadele için güçlü olmak gerekir. Bu da ancak bütün İslam Ülkelerinin işbirliği ile sağlanır. “ değerlendirmesini yapardı. Yapılan açıklamalardan bugün takdim edilen koalisyonun eksik olduğu ve ihtiyaç duyulan manada bir hedefinin olmadığı görülüyor. Koalisyonda olduğu ifade edilen Pakistan ve Lübnan gibi bazı ülkeler koalisyona dâhil olmadıklarını ve koalisyon oluşumunu basından duyduklarını ifade etmeleri bu eksikliği göstermektedir. Kaldı ki İran, Endonezya, Pakistan, Azerbaycan gibi İslam Âleminin önemli ve büyük ülkelerinin bu koalisyonda olmaması yanlış olmuştur.. Amerika Birleşik Devletleri’nin bu koalisyonun oluşmasından memnuniyet duyduğunu açıklaması da ayrıca koalisyonun hedefini göstermesi bakımından önemli bir husustur. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın İslam Âleminin problemlerinin çözümünde olumlu bir katkısı olmadığı göz önünde olduğuna göre benzer bir anlayış ile bu koalisyonun Müslüman Ülkeler Askeri İşbirliği Teşkilatı işlevi görmesi nasıl mümkün olacak. Endişe ediyoruz ki bu koalisyon Batı ve Siyonizmin İslam Coğrafyası üzerindeki hedeflerine, emellerine zahmetsiz, veya zahmetle ulaşmasına katkı sağlamaya hizmet edecektir. Yine endişe ediyoruz ki bu koalisyon siyonizmin geliştirdiği “İslama Karşı İslam” projesi çerçevesinde mezhepsel ayrılıkların öne çıkarıldığı bir koalisyon pozisyonundadır. İran, Irak ve Suriye’nin bu koalisyon dışında tutulması bunun işaretlerindendir.
ZİHİNLERİ TIRMALAYAN SORULAR
Koalisyon hakkında açıklama yapan Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun zihinlerimizi tırmalayan şu soruları cevaplandırması memnuniyet verici olacaktır.
Bu koalisyon yarım asrı aşkın bir süredir, 60 yıldır Filistin’de, İslam topraklarında devlet terörü uygulayan işgalci İsrail’e karşı bir adım atacak mıdır? Koalisyonun öncelikleri arasında böyle bir şey var mıdır?
Bu koalisyon Doğu ve Güneydoğumuzda faaliyet gösteren PKK terör örgütüne karşı göreve davet edilecek midir?
Bu koalisyonun öncelikli faaliyet alanlarından biriside Mısır olarak açıklanmıştır. Mısır devletinin Müslüman Kardeşler teşkilatını terör örgütü, yöneticilerini terörist olarak ilan ettiğini ve idama mahkum ettiğini hatırımıza getirirsek Türkiye’nin bu konudaki tavrı ne olacaktır?
İslam Âleminin en büyük ülkesi Endonezya neden bu koalisyona dâhil olmamıştır? Veya davet edilmemiştir?
İslam Âleminin en önemli ülkelerinden Pakistan neden dâhil olmamıştır?
Yine İslam Âleminin en önemli ülkelerinden İran neden dâhil olmamıştır. Veya davet edilmemiştir?
İslam Âleminin bir başka önemli ülkesi Afganistan neden bu koalisyona dâhil olmamıştır? Veya davet edilmemiştir?
KURULMASI GEREKEN 6 GERÇEK TEŞKİLAT
Hedefi Siyonizmin işgalinden Kudüs’ü, Filistin’i ve İslam topraklarını kurtarmak olmayan bir koalisyondan hayır gelmez. Bu koalisyon Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın, Milli Görüş’ün ve Saadet Partimizin savunduğu Müslüman Ülkeler Askeri İşbirliği Teşkilatı değildir. Saadet Partimizin Yeni Bir Dünya projesinin başlıklarını size sunmak istiyorum. Hakka ve Adalete dayalı Yeni Bir Dünya kurmak için atılması gereken altı küresel adım.
1. Müslüman Ülkeler Birleşmiş Milletler Teşkilatı
2. Müslüman Ülkeler Ekonomik İşbirliği Teşkilatı
3. Müslüman Ülkeler Teknolojik İşbirliği Teşkilatı
4. Müslüman Ülkeler Askeri İşbirliği Teşkilatı
5. Müslüman Ülkeler Ortak Para Birimi
6. Müslüman Ülkeler Ortak Para Fonu
Milli Gazete
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.