Uyanık girişimci 'laik çarşaf' üretti(MİZAH)

Uyanık girişimci 'laik çarşaf' üretti(MİZAH)
Son günlerde "çarşaf açılımı"yla gündemi belirleyen CHP, kriz döneminde uyanık girişimcilere de ilham vererek piyasaya hareket getirdi. CHP lideri Deniz Baykal'ın çarşaflıları parti üyesi yapıp rozet takmasından yola çıkan genç girişimci Didem Tasarı "

Buna göre, laik çarşafın önünde "Atatürk'ün gençliğe Hitabesi" yer alırken, arkasına ise zevke göre İsmet İnönü, Deniz Baykal ve Önder Sav'ın resimleri yerleştirilebilecek. Siyah değil kırmızı renkte hazırladığı bu çarşafın sol tarafına "altıok" rozetinin tene batmadan rahatça takılabilmesi için dolgulu bir bölüm ayıran Tasarı, bu çarşafı giyenin "gerici" sanılarak saldırıya uğraması ihtimaline karşı da gerekli tedbiri aldı. Buna göre iç cebe konan bir düğmeye basılınca çarşaf astarına gizlenen bir mekanizmadan 10. Yıl Marşı ve "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganı yükselecek. Böylece saldırgan neye uğradığını şaşıracak. Ayrıca çarşafın sağ göğüs kısmında ay-yıldız kabartması, sol kulak kısmında ise yapma "kırmızı karanfil" yer alacak. Tasarı, çarşafın sol bölümünde çeşitli süs ve boncukların yer alacağını, sağ tarafın ise sade olacağını belirterek "böylece sol tarafa özel önem verecek ve CHP'nin solcu imajını da ıskalamamış olacağız" dedi.

Çarşaf ve rozet satışlarında patlama

Öte yandan CHP'nin yeni açılımı bazı sektörlerde işleri açtı. İstanbul Fatih/Çarşamba başta olmak üzere yurdun birçok bölgesinde çarşaf satışlarında patlama yaşandı. Ayrıca CHP rozetleri de bugünlerde çok satıyor. Bu gelişmeleri değerlendiren CHP yöneticileri, GS, FB ve BJK gibi kulüplerin taraftar mağazalarını örnek alarak bir mağazalar zinciri kurmayı hedefliyor. Alınan ilk bilgilere göre "Altıok Dünyası" isimli bu mağazalarda Deniz Baykal posterlerinin ve altıoklu tişörtlerin yanısıra çarşaf, şalvar, poşu, başörtüsü, tesbih, takke, takunya ve rozet de satılacak.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.