Gülen'e Pişmanlık Yolu Da Kapandı

Gülen'e Pişmanlık Yolu Da Kapandı
'Anayasayı ihlal girişimi' suçlaması, Fetullah Gülen ve örgüt yöneticileri için 'pişmanlık yasası'ndan faydalanmayı imkânsız kılıyor.

Savcılığa yollanan rapora göre, Paralel Yapı Roketsan ve TÜBİTAK'ın sınır güvenliğine yönelik projelerindeki bilim adamlarını da tasfiye ederek projeleri sekteye uğratmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Terörle Mücadele Şubesi'nin yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü soruşturmasında her gün yeni bir ayrıntı ortaya çıkıyor. İstihbarat birimlerinin hazırladığı 700 sayfalık rapor savcılığa gönderildi. Raporda FETÖ üyelerine yönelik 4 ayrı suçlamaya dikkat çekildi. "Anayasa'yı ihlale teşebbüs, silahlı terör örgütü kurmak, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ve hükümetin görevini yaptırmamaya teşebbüs"ten yargılanacak olan Fetullah Gülen ve örgüt yöneticileri 'pişmanlık yasası'ndan yararlanamayacak. 

FÜZEYİ 5 YIL GECİKTİRDİLER 

FETÖ/PYD ana dava soruşturması kapsamında ele alınan dosyada önemli başlıklar yer alıyor. Başsavcılığın buna yönelik iddianameyi de 2 ay içinde tamamlaması bekleniyor. Başsavcılık, soruşturma kapsamında Fetullah Gülen, örgütün finansörlerin Akın İpek'in de aralarında yer aldığı şüpheliler için tutuklama kararı çıkarılmasını talep ederken, kadrolaşma, ulusal projelerde oynanan oyunlar ve bilim adamlarının nasıl tasfiye edildiğine ilişkin önemli bilgilere ulaşıldı. FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında 3 ayrı TÜBİTAK dosyasında önemli tespitler var. Paralel Yapı üyeleri kriptolojiden füze çalışmalarına kadar birçok projedeki önemli bilim adamlarını tasfiye ederek savunma sanayi projelerini dinamitledi. Bugün Roketsan tarafından yürütülen füze projesinin aslında 2010'da SAGE'de başlatıldı ancak Paralel Yapı'nın baltalamaları sonucu projeleri yürüten bilim adamları uzaklaştırıldı. 

SINIR PROJESİNE İPTAL... 

Paralel Yapı'nın Suriye başta olmak üzere sınır güvenliği ile ilgili hayati önem taşıyan TÜBİTAK'ın yürüttüğü bir projeyi de durdurduğunu belirten yetkililer, "Sınır hattını yüzlerce kilometre öteden kontrol edebiliyorsunuz. Terör örgütü üyelerinin sınır karakoluna nereden ateş ettiğini tespit edebiliyorsunuz. TÜBİTAK'ın projesi de Paralel örgüt tarafından iptal edilmiş" dedi. FETÖ dosyasında 4 ayrı suçlama yer alıyor. Bu suçlamalar içindeki "Anayasa'yı ihlale teşebbüs" başlığı Fetullah Gülen ile örgüt yöneticilerine kamuoyundaki adıyla Pişmanlık Yasası'ndan yararlanma yolunu kapatıyor. Ceza hukukçusu avukat Baran Doğan da şu değerlendirmeyi yaptı: "Anayasal düzene yönelik suçlarda etkin pişmanlık uygulanması mümkün değil. Örgüt yöneticileri diğer başlıklarda pişmanlıktan yararlansa da anayasal düzeni yıkma girişimi nedeniyle bundan yararlanamıyor. Sıradan bir örgüt üyesi ise etkin pişmanlıktan yararlanabilir." 

YENİ PLAN: ABD ORDU ÜSSÜNE PARALEL OKUL

ABD'de 140'tan fazla okulu yöneten Gülen örgütünün yeni hedefi ABD ordusuna ait üslerde ilkokul ve liseler açmak. 2011'de Miami'deki 2012'de de Illinois'teki askeri üslere okul açmaya çalışan ancak başaramayan örgütün hedefinde bu kez, Nevada'daki Nellis Hava Üssü var. Okulun sahibi olan ve vakıf statüsündeki Coral Eğitim Şirketi'nin direktörleri Türk: Hakan Kardeş, Nihan Aldiş ve Şevki Çeşmeci. Okulun yönetim kurulu başkanlığını Hasan Deniz, haznedarlığını ise Şeyhmus Baloğlu yapıyor. Gülen yapılanması, 2009'da Arizona Davis Monthan Hava Üssü'ne Sonoran Bilim Akademisi adıyla okul açmıştı.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.