"Hür tebessümün kalesi" Cafcaf bayilerde

"Hür tebessümün kalesi" Cafcaf bayilerde
Cafcaf Mizah Dergisi nihayet 1 Aralık pazartesi gününden itibaren bayilerde yerini aldı. Türkiye'de kendini "Müslüman" olarak tanımlayan insanların mizah alanında uzun zamandır bir faaliyeti görülmüyordu.

Artık Cafcaf var!

Bundan iki yıl önce Genç dergisi bünyesinde bir araya gelen yazar ve çizerlerle 17 sayılık bir Cafcaf eki macerasından sonra aylık, bağımsız, 24 sayfa, boyu büyümüş olarak bayilerde yerini
aldı!

40 bin tiraj!

40 bin tirajıyla sektörün satışta da lideri olmaya da aday olan Cafcaf, entelektüel potansiyel bakımından benzerleri ile karşılaştırılmayacak bir zenginliğe sahip!

Cemil Meriç'in dergiler hür tefekkürün kalesi sözünü "hür tebessümün kalesi" şekline dönüştürerek bayraklaştıran Cafcaf ailesi aslında uzun zamandır tanığımız bir aile.

Mizah ve eleştiri geleneği çok da canlı olmayan bir gelenekten geliyoruz! Oysa bu damarın güçlenmesi lazım! Haddini bilen bir mizah lazım bu memlekete!

Bunlar okumuş çocuklar!

Bu mizahçılar Sezai Karakoç'u bilen, İsmet Özel'i okumuş, Mehmet Niyazi'den haberdar, Esad Coçan'ın hadis derslerine katılmış, Cemil Meriç okumuş, Ali Şeriati'yi seven, Ali Ulvi Kurucu okurken ağlayan, namazdan sonra musahafalaşan, Ömer Karaoğlu dinleyen, bir hadisi aralarında paylaşan, Bahauddin Nakşibend'e hürmet eden, Aliya İzzetbegoviç'e İstanbul'dan hürmet eden, Rasim Özdenören'i Ankara'da evinde ziyaret eden, Hakan Albayrak Şam'ı yazmış diyen, Safahat okuma kampanyasına katılan, Said Nursi'yi, Erbakan'ı, Fethullah Gülen'i, Tayyip Erdoğan'ı, Muhsin Yazıcıoğlu'nu, Bülent Yıldırım'ı seven, hürmet eden ve yeri gelince edebince eleştiren mizahçılar!

Aynı zamanda 8 ay önce Mizah Derneğini de kurmuş, dağılmak istemeyen bir ekip Cafcaf ekibi!

Kimler var?

Ekipte Ahmet Kesgin, Turgut Yılmaz, Niyazi Çol, Murat Yılmaz, Mehmet Keskinkılıç, Erdal Türkmen, Alpay Ocak, Çağrı Cebeci, Necmettin Çanak gibi usta çizerler; Yusuf Kot, Faruk Günindi, Yasir Eryılmaz, Önder Yavuz, Volkan Akmeşe, Tolga Akdoğan, Mustafa Yavuz, Yavuz Girgin gibi genç çizerler, Betül Zarifoğlu, İbrahim Demirci, Ömer Faruk Dönmez, Bülent Akyürek, Cihangir Bayburtluoğlu, Suavi Kemal Yazgıç, Mustafa Aydın, Salih Kılınç, Gülsüm Kavuncu gibi usta mizah yazarları bulunuyor.

Kimler katılacak!

Ekibe ilerleyen zamanlarda Cem Uygun'un, Şafak Tavkul'un, Murat Menteş'in, Hakan Albayrak'ın, Adem Mermerkaya'nın, Ahmet Ercan'ın, Müzeyyen Yılmaz'ın, Cemal Satkın'ın, D. Mehmet Doğan'ın, Ragıp Buliç'in, İsmail Kılıçarslan'ın, Kerem Abadi'nin, Ahmet Turan Alkan'ın katılması bekleniyor.

Haftalık olmayı planlıyor!

Cafcaf eğer işler umdukları gibi giderse haftalık dergi olmak düşüncesinde. Altı ay bir yıl içerisinde haftalığa geçmeyi planlayan ekip "yılmak yok, yola devam" düşüncesinde!

Çalışmalarını internet siteleri cafcafdergisi adresinden yürütüyor ekip.

Bu ekibe sağır kalmamanız ümidiyle!

0212 274 80 22
Abonesi 15 ay 30 ytl
Aylık Mizah Dergisi
Hür Tebessümün Kalesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.