Davutoğlu'ndan Önemli Açıklamalar

Davutoğlu'ndan Önemli Açıklamalar
Başbakan Ahmet Davutoğlu ihanet belgesini imzalayan akademisyenlere çok sert çıktı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AR-GE Reform Paketi Tanıtım Programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Burada Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi adına yapılan ve büyük tartışma yaratan bildiriye değinen Davutoğlu, akademisyenlere seslenerek "Uykusunda şehit edilen polisin acısını akademisyenler hissediyor mu acaba?" diye sordu..

O BEBEĞİN, O ANNENİN NE SUÇU VARDI?
"Daha bugün gece yarısı emniyet ve lojmanları hedef alan 1 polis, 1'i bebek 5 vatandaşımızın katledilmesine neden olan terör örgütünü niçin bildirinizde eleştirmiyorsunuz? O bebeğin, o annenin ne suçu vardı? Hiç bir fikri dayatmamış bir bilim adamı olarak soruyorum, eleştiri hakkınıza saygı duyuyorum ancak terör örgütünü eleştirmemenizi neyle açıklıyorsunuz? Uykusunda şehit edilen polisin acısını akademisyenler hissediyor mu acaba? 5 aylık bebeği katleden bu terör örgütünün fikirlerini benimsiyor musunuz?"

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;
"Diyarbakır Çınar'daki saldırıda 6 emniyet görevlimiz şehit düşmüş, 30 vatandaşımız yaralanmıştır. Terörün her türlüsüne karşı ortak bir tavır göstermemiz artık bir zarurettir. Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yaşadığımız terör saldırılarını atlatacağız.

TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI MÜCADELE SÜRECEK
Türkiye olarak kimden olursa olsun, kime gelirse gelsin, terörün her türlüsüne karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Ülke olarak 2002'den beri devam eden başarılı dönem yaşadık. Yaşamaya devam ediyoruz.

Özellikle bugün AR-GE Reform Paketi'ni hazırlarken Türkiye'nin niteliksel sıçramaya ihtiyacı var. İşimiz kolay çünkü yeni bir sıçrama için siyasi iradeye sahibiz.

2023 HEDEFLERİ
2023 hedeflerine ulaşmamız için daha yenilikçi ve katma değerli bir ulaşım amacına ulaşmamız gerekmektedir. 2023 hedeflerimiz için bilim, yenilik, ekosistemimiz, her yönü ile geliştirmeliyiz.

AR-GE'YE YATIRIMDA MİLLİ GELİRİN ÜSTÜNE ÇIKTIK
2015 yılında bizim için tarihi bir adım olan AR-GE'ye yatırımda milli gelirin %1'inin üstüne çıktık. Bu oranı %3'e çıkarmak zorundayız. Biz göreve geldiğimizde 0.5'ti. Şimdi 1. Bu bizim için kritik eşikti.

Bilimsel yayınlarımızın seviyesinden memnun değiliz ama çok ciddi bir sıçrama yaptık.

AR - GE harcamalarını yaparken özel sektör temsilcilerini de bunun içine katacağız. AR - GE faaliyetlerini arttıracağız.

REFORM PAKETİNİN ALTI TEMEL ADIMI BULUNUYOR
Reform paketimizin altı temel adımı bulunuyor.AR - GE faaliyetlerini arttıracağız.Tasarım merkezlerinde vergi indirimi olacak. Teknolojik bölgeler muafiyetlerden faydalanacak.AR - GE ve tasarımı sipariş veren firmalara da indirim uygulanacak.Yazılım merkezlerine de vergi indirimi olacak.Temel bilimler konusu sürekli gündemimizde olacak.Firmalarımızın ortak proje yapma hususunda teşvik edeceğiz.Bilişim sektöründe kaliteli yazılım gerçekleştirmesi için standart geliyor.Tekno gelişim sermayesi desteklerini arttırıyoruz.Üniversite sanayi işbirliğinde görevli öğretim üyelerimizin elde ettikleri gelirden gelir vergisi kesintisini kaldırıyoruz.

AKADEMİSYENLERE SESLENDİ
Bu bildiriye imza atan akademisyenlere samimiyetle soruyorum. Elinizi vicdanınıza koyun ve cevap verin.. Bir meslektaşları olarak soruyorum 1 demokratik yönetimlerin dışında silahlı güçlere izin veren tek bir devlet var mıdır, demokrasi buna izin verir mi.

Bu akademisyenler tek bir ülke göstersinler ki demokratik yönetimi silahlı güçlere izin vermiş olsun. Beni de ziyarete gelen bazı aydınlar oldu. Barış istiyoruz diye. Biz de istiyoruz. Milletimiz bize bu emaneti verdiği için buradayım. Dünyada tek bir ülke göstersinler ki meşru güvenlik güçleri dışında bir güvenlik gücüne izin vermiyor. Cevap versinler.

Cinayet işleyen terör örgütünden bir gümle bahsetmeyen ve devletin bölgede cinayet işlediğini söyleyenlere soruyorum. Demokratik yönetimlerde silahlı yapılanmalara izin veren devlet var mı?

ABD'Lİ AKADEMİSYENLERE SORUYORUM
Bildiriye imza atan ABD'li akademisyenlere de soruyorum abd belli yerlerde silah birikimi yapan gruplara nasıl davranırdı?

Demokrasi ve barıştan bahseden herkesin barışın önce kamu düzeni ile sağlanacağını görmesi lazım.. Devlet ile terör örgütünü bir tutmanız hangi akademik anlayışınıza dayanıyor?

Daha bugün gece yarısı emniyet ve lojmanları hedef alan 1 polis, 1'i bebek 5 vatandaşımızın katledilmesine neden olan terör örgütünü niçin bildirinizde eleştirmiyorsunuz?

Demokratik yönetimin dışında hiçbir yönetimin veya örgütün Türkiye'nin hiçbir yerinde hüküm sürmesine izin vermeyeceğiz.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ELEŞTİRMEMENİZİ NEYLE AÇIKLIYORSUNUZ?
O bebeğin, o annenin ne suçu vardı? Hiç bir fikri dayatmamış bir bilim adamı olarak soruyorum, eleştiri hakkınıza saygı duyuyorum ancak terör örgütünü eleştirmemenizi neyle açıklıyorsunuz? Uykusunda şehit edilen polisin acısını akademisyenler hissediyor mu acaba? Devleti eleştirmek kolay ama terör örgütünü eleştirmek kolay değil.. Devlet yaptığı her türlü eylemin hesabını vermeye hazırdır ama siz terör örgütünden hesap sorabilir misiniz?

Terör örgütünün dağa kaldırdığı her çocuk için üzülüyorum. Güvenlik güçlerimize teröristlere ne kadar kararlıysanız vatandaşlarımıza o kadar hassas davranacaksınız talimatını verdik. Ancak bildiride tek bir terör örgütünü eleştiren cümle yok.

O bildiriye imza atan akademisyenler bu bildirinin mahiyetinden haberdar oldular mı acaba? Türkiye Cumhuriyeti demokrasiyle yönetilir ve silahlı gruplara hiç bir şekilde izin verilmez."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum