"Türk Medyası Milli Olmalı”

"Türk Medyası Milli Olmalı”
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türk medyasının milli olması gerektiğini belirterek, "Türk medyasının Türkiye'nin ortak...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türk medyasının milli olması gerektiğini belirterek, "Türk medyasının Türkiye'nin ortak hedeflerini koruyup kollayan bir perspektife, bu ülkenin medeniyet, tarihsel ve kültürel birikimlerine sahip çıkan ve aynı zamanda kişilik haklarına saygı gösteren bir gazetecilik anlayışına sahip olması gerekir" dedi.

Açılış ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Ordu'ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti. Ordu Gazeteciler Derneği Başkanı Recep Aydın ve aynı gün dönem toplantısını Ordu'da gerçekleştiren Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Numan Kurtulmuş, burada ilginç bir sürprizle karşılaştı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve aynı zamanda Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Kurtulmuş" bir plaket takdim etti. Bunun ardından TGF Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Gazeteciler Derneği Başkanı İbrahim Ay, Kurtulmuş'a üzerinde ay-yıldız figürü bulunan bir baklava tepsisi takdim etti.Üzerinde ay-yıldız bulunduğu için "Nasıl yiyeceğiz bunu?" derken arkasında üzerinde isminin yazıldığı olduğu baklava tepsisi ile karşılaştı. Kurtulmuş, ay yıldızlı baklava tepsinini göstererek, "Bunu arkadaşlara dağıtın.Diğerini ben Ünye'ye götüreyim, Ünye'de yeriz" diye konuştu.

"YEREL MEDYAYI GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Ziyarette basın ve medya üzerinde görüşlerini açıklayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türk medyasının milli tarih ve kültürel değerlere sahip çıkan bir medya olması gerektiğini söyledi. Medyanın üç ana etken üzerinde faaliyet göstermesi gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, "Bunlardan bir tanesi, medyanın fikir özgürlüğüne sahip çıkarak, herkesin dilediği şekilde fikrini söyleyebileceği ortamın olmasıdır. İkincisi, bunu yaparken de medya kuruluşlarının, ülkemizin dirliğini, birliğini, esenliğini, ulusal bütünlüğümüzü, Türkiye'nin ortak hedeflerini koruyup kollayan bir perspektife sahip olması lazım. Üçüncü temel ayak ise, basın etik kurallarının sadece kağıt üzerinde yazılı olanlar değil, onunda ötesinde bu ülkenin medeniyet birikimlerine sahip çıkan, bu ülkenin tarihsel kültürel birikimlerine sahip çıkan ve aynı zamanda kişilik haklarına saygı gösteren bir gazetecilik anlayışının olmasını temenni ederiz. Bunlardan birisi olmazsa bu ülkenin mahşeri vicdanına uyumlu çalışan bir gazetecilikten, basın faaliyetinden bahsetmek söz konusu olmaz. Bu üçü de her birisi için diğeri kadar önemli olan hususlardır. Bunların hepsine dikkat ederek inşallah Türkiye'de basının çok daha iyi bir seviyeye gitmesini sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Yeni dönemde özellikle Anadolu basınına hükümet olarak gereken destekleri sağlayacaklarını kaydeden Kurtulmuş, "Yerel medya en az ulusal medya kadar, hem demokrasinin gelişmesinde hem demin saydığım kurallar çerçevesine katkı sahibi olan kuruluşlardır. Zaman zaman ihmal edilir, zaman zaman geride bırakılır ama ulusal medya kadar yerel medya kuruluşlarının da güçlenmesini arzu ederiz" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, daha sonra 19 Eylül Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti. Burada gazetecilerle sohbet eden ve Dernek Başkanı Erdoğan Erişen'den sorunlar hakkında bilgiler alan Kurtulmuş, yerel medyanın güçlendirilmesi yönünde önemli atılımlar gerçekleştirileceğini tekrarladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.