Taraklı, turizm merkezi haline gelecek

Taraklı, turizm merkezi haline gelecek
Osmanlı mimarisinin en özgün eserleri arasında bulunan Taraklı'daki tarihî ahşap evlerin restorasyonu büyük hızla sürüyor.

Restorasyon çalışmaları, Taraklı Restorasyon Eğitim Merkezi Usta Yetiştirme Kursu'nda eğitim gören öğrenciler ile ahşap ve kerpiç ustaları tarafından yapılıyor.

Sakarya'nın en güney ucunda yer alan ve tarihî İpekyolu üzerinde bulunan Taraklı, 19. yüzyıldan kalma Osmanlı dönemi evleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 

Sokak dokusu bozulmayan görünümü ile herkesi etkileyen ilçede 300 tarihi ahşap bina bulunuyor. Yük taşıyanların dinlenmeleri için dinlenme taşları bulunan Arnavut kaldırımlı sokakları ile Osmanlı ve Taraklı bir kültür müzesi görünümünü taşıyor.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin Taraklı'yı önemli bir turizm merkezi haline getirmek olduğunu söyledi. 

İlçedeki 300 tarihi ahşap binadan 97'sinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca tescillendiğini kaydeden Özkaraman, tarihi binaların restorasyon çalışmalarının hızlı şekilde sürdüğünü bildirdi. 

Şimdiye kadar 4 tarihi evin restore edildiğini anlatan Özkaraman, şunları söyledi: "Dört tarihi evin restorasyonuna devam ediyoruz. Otuz bey yapının da restorasyon projeleri tamamlandı. Biz tarihe önem veriyoruz. Tek istediğimiz tarihi ve eski binaların onarılarak ilçedeki turizme hizmet etmesidir. Tadilatı yapılan evler, sahipleri tarafından turizme açılması gerekiyor. İlçede daha restore edilecek onlarca ev var."

Özkaraman, tarihi Orhangazi ve Yunuspaşa çarşılarında da "Sokak Sağlıklaştırması" projesi kapsamında işyerlerinin çatı ve dış cephelerinde yenileme çalışmaları yapacaklarının, projenin hayata geçirilmesi için 972 bin YTL ödenek ayrıldığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.