Meclis'teki dokunulmazlık fezlekeleri-dosyalarının listesi
Başbakan Davutoğlu flaş bir çıkışla, PKK propagandası yapan HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı.
AK Parti lideri Başbakan Davutoğlu, Meclis'te bulunan tüm dokunulmazlık dosyalarının kaldırılması önerisinde bulundu.
Bu ne anlam geliyor? Meclis'te kaç dokunulmazlık dosyası var? Meclis'teki dokunulmazlık fezlekeleri hangi partiden hangi milletvekillerine ait, Meclis'teki dokunulmazlık dosyalarının partilere ve milletvekillerine göre dağılımı nasıl?
Tüm bu soruların cevabı haberimizde:
16 Mart 2016 tarihi itibariyle, Meclis'te 506 dokunulmazlık dosyası bulunuyor. Başbakan Davutoğlu bunların tümünün işleme konulmasını önerdi. Şimdi muhalefetten cevap bekleniyor.
Bu 506 dokunulmazlık fezlekesi 112 vekille ilgili, eğer bu dosyalar hakkında dokunulmaz kalkarsa 112 milletvekili yargılanabilecek.
HDP:
Bunların 278'i HDP'li 41 milletvekiline ait. HDP'de Selahattin Demirtaş hakkında 57, Figen Yüksekdağ hakkında 7 fezleke bulunuyor. HDP'li Pervin Buldan hakkında ise 46 fezleke yer alıyor.
CHP:
116'sı ise CHP'li 41 milletvekileni ait. CHP'de en fazla dokunulmazlık fezlekesi 37 sayısı ile Kemal Kılıçdaroğlu hakkında.
AK PARTİ:
41'i de 22 AK Partili milletvekileni ait. Hakkında Meclis'te dokunulmazlık fezlekesi olan AK Partililerin başında ise Şamil Tayyar geliyor. Bazı bakanlar da bu isimler arasında.
MHP:
Hakkında en az fezleke bulunan parti MHP. 506 dokunulmazlık fezlekesinden 14'ü, 6 MHP'li milletvekileni ait.
Devlet Bahçeli hakkında fezleke bulunmuyor.
Diğer kokunulmazlık dosyaları ise bağımsız milletvekillerine ait.
Meclis'teki bu 506 dosyadaki dokunulmazlığın kaldırılması halinde, ilgili milletvekilleri yargı önüne çıkabilecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.