Destici'den CHP'ye 'başkanlık' tepkisi

Destici'den CHP'ye 'başkanlık' tepkisi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici CHP'nin anayasa masasından kalkmasını eleştirerek 'iktidar başkanlık istedi diye masadan kalkılır mı' dedi

 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Terörle mücadele topyekun yapılmalı. Sadece güvenlik güçlerinin mücadelesi bunu yok etmeye yetmez. Uluslararası desteğinin, finans kaynaklarının kurutulması ve lojistik desteğinin kesilmesi lazım." dedi.

Destici, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, her gün canlar yakar hale gelen terörün ülkenin birinci gündem maddesi haline geldiğini belirtti.

"TERÖRLE TOPYEKÜN MÜCADELE YAPILMALI"

Terörün, milletin birlik ve beraberliğini, devletin varlığını tehdit ettiğini kaydeden Destici, "Terörle mücadele topyekun yapılmalı. Sadece güvenlik güçlerinin mücadelesi bunu yok etmeye yetmez. Uluslararası desteğinin, finans kaynaklarının kurutulması ve lojistik desteğinin kesilmesi lazım. Maalesef bu konuda ciddi adımların atıldığını, köklü çözümler üretildiğini göremiyoruz." diye konuştu.

Asker ve polisin moralinin yükseltilmesi anlamında da adımlar atılması gerektiğine dikkati çeken Destici, terör örgütüne destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarının bir an önce kaldırılarak yargılanmasını beklediklerini ifade etti.

Destici, terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini vurgulayarak, terörle müzakerenin değil mücadelenin olacağını ifade etti.

Teröristlerin çoğunun sınırın diğer tarafından Türkiye'ye geçtiğini, bunu önlemenin yolunun da sınırı kapatmak olduğunu belirten Destici, "Şüpheli görülen diğer ülke vatandaşlarının tamamının sınır dışı edilmesi lazım. Türk vatandaşlarının da gözaltına alınıp mutlaka bir yerde tutulması gerek. Asla serbest dolaşmalarına müsaade edilmemeli. Kalıcı, kesin, kararlı, sıra dışı, şaşırtıcı tedbirler almazsanız terör eylemlerini önleyemezsiniz. Türkiye'nin bu tedbirleri alması lazım." şeklinde konuştu.

"İDAM İÇİN REFERANDUMA GİDİLSİN" TEKLİFİ

Bazı suçlar için idam cezasının tekrar getirilmesini isteyen Destici, bu konuda referanduma gidilmesi gerektiğini savundu.

Destici, Kurucu Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatına ilişkin devam eden hukuki süreçle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Soruşturma ve mahkemelerin 7 yıldır sonuçlandırılamadığını belirten Destici, bu işin takipçisi olacaklarının altını çizdi.

CHP'YE "BAŞKANLIK MAZERETİ" ELEŞTİRİSİ

Yeni Anayasa tartışmalarına da değinen Destici, CHP'nin komisyonda yer almamasını eleştirdi. Destici, "CHP niye masadan kalkıyor? Neymiş efendim, iktidar partisi başkanlık teklifini getirmiş. Getirebilir. Ne demek yani. Bu öne sürülerek masadan mı kalkılır? Sen de başka bir teklif getirirsin, öbürü de başka bir teklif getirir. Konuşursun. Zaten 4 parti, eşit üye oy birliğiyle karar alır diye bir kural konmuş. Zaten oy birliği olmadıktan sonra bir karar çıkmayacak. Bunu konuşmaktan niye rahatsız oluyorsunuz? Çünkü niyet üzüm yemek değil. Onun için her şey konuşulabilmeli ve sonuçta millet ne derse yapılmalıdır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.