Hollywood'un bu yıl en çok izlenen filmleri

Hollywood'un bu yıl en çok izlenen filmleri
Hollywood'da geride bırakmaya hazırlandığımız 2008 yılına bilim-kurgu ve macera yapımları damgasını vurdu. Yılın en çok izlenen filmi ise dünya çapındaki 997 milyon dolarlık toplam gişe hasılatıyla ''Kara Şövalye-Dark Night'' adlı film oldu.

  Ekonomik krizin ABD'yi etkisi altına alması nedeniyle sinema sektöründe de sıkıntılar yaşanırken, sektör bu sorunları aşmak için umudunu yeni filmlere bağladı. 
  Yılın en iddialı yapımları arasında yer alan ve 185 milyon dolarlık bütçeyle çevrilen ''Kara Şövalye-Dark Knight'', 2008 yılına damgasını vuran film oldu. 
  ''Kara Şövalye'', ABD sinemalarında 531 milyon dolar, ABD dışındaki sinemalarda 466 milyon dolar olmak üzere toplam 997 milyon dolarlık gişe hasılatıyla ''Titanic'' adlı yapımın ardından tüm zamanların en çok izlenen ikinci filmi unvanına da erişti. 
  ''Indiana Jones'' serisinin dördüncü filmi, 2008 yılının en çok seyirci çeken ikinci filmi oldu. ABD sinemalarında 317 milyon dolar, ABD dışındaki sinemalarda 469 milyon dolar olmak üzere toplam 786 milyon dolar hasılat yaptı. 
  ''Kung-Fu Panda'' isimli animasyon, ABD sinemalarında 215, ABD dışındaki sinemalarda 416 milyon dolar olmak üzere toplamda 631 milyon dolar hasılat yaparak yılı üçüncü bitirdi. 
  Will Smith ile Charlize Theron'ın rol aldığı ''Hancock'', ABD sinemalarında 228, ABD dışındaki sinemalarda 396 milyon dolar olmak üzere toplam 624 milyon dolar gişe hasılatıyla dördüncü oldu. 
  ''Demir Adam-Iron Man'' adlı film de ABD sinemalarında 318, ABD dışındaki sinemalarda 263 milyon dolar olmak üzere toplam 581 milyon dolarlık gişe hasılatıyla yılı beşinci olarak kapattı.AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.