Bayram izlenimleri (MİZAH)

Bayram izlenimleri (MİZAH)
9 günlük Kurban Bayramı tatilini İzmir'de akrabalarıyla birlikte geçiren arkadaşımız Rıfat Yörük, mizahi yazılarına kaldığı yerden devam ediyor.

Yörük ilk olarak bayramda ve dönüş yolunda karşılaştığı ilginç olayları yorumluyor. Bakalım Afyon'da sis sanılan dumanın esrarı neymiş? Yılkı öküzleri nerede yaşıyormuş? Hangi cemaat mensupları kurban derilerini ADD'ye bağışlamış? Doğan Medya Grubu'nda ilk defa Kurban Bayramı'yla ilgili olumlu bir haber çıkmasının sırrı neymiş? Bu onur hangi gazeteye nasip olmuş? Şeker toplama ve kurban kesme rekorlarını kimler kırmış? Dandik Turizm'in ek seferleri yolcuları memnun etmiş mi?

AFYON'DAKİ SİSİN SEBEBİ: Sabaha karşı mola verdiğimiz Afyon'da her taraf sis-duman içinde. Adeta göz gözü görmüyor. Otobüsten indiğimizde kesif sucuk kokusu burnumuza doluyor. Mis gibi Afyon sucuğunun güzel kokusunu ciğerlerimize çekiyor ve sisin sebebini anlıyoruz. Bu duman, dönüş yolunda 30-40 otobüsün birden mola verdiği ve binlerce yolcunun indiği tesislerde pişirilen ve anında kapış kapış tüketilen sucuklardan geliyor. Mangalda ve dönerde pişirilen sucukların dumanı o kadar yoğun ki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü bile Afyon'u hava tahmin raporlarında sisli olarak gösteriyor.

KAÇAN BOĞALAR DAĞLARA SIĞINDI: Bir şekilde firar ederek bayramda kurban olmaktan kurtulan boğalar ve danalar İzmir'deki Çatalkaya Dağı'na çıkarak örgütlendiler. Lider olarak en irileri Esen Boğa'yı seçen büyükbaşlar, dağlarda "yılkı atları" gibi sürü halinde yaşayacaklar. Halen 50 hayvandan oluşan sürünün baharda çoğalmasından ve önümüzdeki Kurban Bayramında yeni büyükbaşların katılmasıyla oldukça büyük bir "yılkı öküzleri" sürüsünün dağlarda hakimiyeti ele almasından korkuluyor.

KURBAN DERİLERİNİ ADD'YE BAĞIŞLADILAR: İzmir'in Gürçeşme semtinde etkili olan "Sofu derviş" tarikatı müntesipleri topladıkları bin kurban derisini Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubesine bağışladılar. Aralarında çarşaflı hanımların da bulunduğu cemaat mensupları "çarşaf açılımından dolayı CHP'ye vermek istedikleri derileri partililerin yönlendirmesiyle ADD'ye getirdiklerini" söylediler.

BAYRAMLA İLGİLİ OLUMLU BİR HABER YAYINLANDI: Doğan Medya Grubu gazetelerinde ilk defa bu bayram "Kurban Bayramı"yla ilgili olumlu bir haber yayınlandı. Grubun en yüksek tirajlı magazin gazetesi Posta'da "kurbanın koç yumurtasını yiyenlerin cinsel hayatlarının daha verimli geçtiği" yönünde pozitif bir haber yer aldı. Bu haberi okuyan gazetenin muhafazakar okurları da duygulanarak ağladı.

ŞEKER TOPLAMA REKORU: Dini bayramlarda şeker toplama rekorunu İzmir Tenekeli Mahalle'den Bayram Şeker kazandı. Evinden çıktıktan sonra Kahramanlar ve Alsancak semtinde üç saat içinde 350 kapıyı çalarak yanında taşıdığı poşetlere tam 3 kilo şeker ve çikolata toplayan 8 yaşındaki Bayram Şeker'in rekoru tescillendi. Anne ve babası da evlatlarını gözlerinden öperek tebrik ettiler. Çok duygulandığı görülen anne "paramız olmadığından misafirlerimize ikram edecek şekerimiz de yoktu. Sağolsun Baryamım yine bayram şekerimizi çıkardı. Kendisiylen gurur duyuyorum anacım!" şeklinde konuştu.

KURBAN KESME REKORU: Bayramda kurban kesme rekorunu ise Balçovalı kasap Kazım Gerdan kırdı. Bir saat içinde iki koç, bir keçi, üç dana ve beş boğayı kesen Gerdan'a İzmir Kasaplar Odası tarafından ödül olarak "altın bıçak" verildi.

DANDİK TURİZM'İN KORSAN SEFERLERİ: Dönüş için bilet bulamayan bazı yolcular korsan firmaların "dandik" otobüslerine binmek zorunda kaldılar. Dandik Turizm isimli korsan bir firmanın İzmir Otogarı dışından kaldırdığı "dandik" otobüsle Ankara'ya gelmek isteyen vatandaşlar Afyon Köroğlu Beli'nde araçlarının su kaynatması üzerine gece yarısı mahsur kaldılar. Yolcuların çok kızarak üzerlerine yürüdüğü şoför ve muavin kaçarken soğukta mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için Afyon Valiliği tarafından yeni bir otobüs tahsis edildi.

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.