Akif anılıyor

Akif anılıyor
Millet şairi, İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy ölüm yıldönümünde anıldı.

Akif’i anma amacı ile, İlim ve Hikmet Kültür Dayanışma Vakfı’nın düzenlediği program Melikgazi Belediyesi tiyatro salonunda yapıldı.

Sunuculuğunu Harun Kayasandık’ın yaptığı program 4 Ocak Cuma günü Saat:19.00 da Kuran-ı Kerim okunuşu ile başladı. Ardından İstiklal Marşı’nın tamamını okuyan Yüsranur Ağca adlı öğrenci onca soğuğa rağmen salonu tıklım tıklım dolduran izleyicilerin büyük beğenisini ve takdirini kazandı. Programın açış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Ahmet Taş, Mehmet Akif’in toplumumuzun iz bırakanlarından müstesna bir şair olduğunu, onu anmayı anlamaya yönelik olarak düşündüklerini, bunun için anma programlarını zenginleştirerek devam ettireceklerini söyledi. TAŞ, aşırı soğuğa rağmen salonu dolduran izleyicilere ve Bursa’dan gelen Metin önal Mengüşoğlu’na, İstanbul’dan gelen Recep İhsan Eliaçık’a teşekkür etti.

Vakıf Başkanı Ahmet Taş’ın açış konuşmasından sonra Rüveyda Teke adlı öğrenci Akif’in “Zulmü Alkışlayamam” şiirini okuyarak salondakilerin takdirini kazandı.

Programa Bursa’dan gelerek katılan şair-yazar Metin önal Mengüşoğlu M.Akif’in fikir ve dava adamı yönünü, milletin içinde bulunduğu olumsuzlukların sebepleri konusundaki yaklaşımın ve çözüm yollarını ele alan bir konuşma yaparak, bundan 71 yıl önce milletin dertleri konusunda teşhis ve tedavi yollarını belirten Akif’in bu günün problemlerine de çözüm yolları gösteren uzak görüşlü, sağlam duruşlu, erdemli bir şair olduğunu, Akif’in daha çok araştırılması, anlaşılması ve onun! mesajının gelecek nesillere doğru tanıtılması gereken bir şair olduğunu dile getirdi.

Şair-yazar Metin önal Mengüşoğlu’ndan sonra Tevfik İş’in okuduğu “Bülbül” şiiri! programa ayrı bir renk kattı. Programın ikinci konuşmasını araştırmacı-yazar Recep İhsan Eliaçık yaptı. Mehmet Akif’in dava adamlığını, iman yönünü ele alan Eliaçık, bu konuda Mehmet Akif’in iyi araştırılması gereken, anlaşılması ve takip edilmesi gereken bir şahsiyet olduğunu. Onu anlamanın en önemli yolunun yaşadığı dönemin şartlarını da iyi bilmekten geçtiğini dile getirdi.

Eliaçık Akif’in anlaşılması gereken iki önemli mesajı olduğunu, bunlardan birincisinin Hak’ka inanmak, ikincisinin de korkmamak olduğunu, bu iki özelliği şiar edinen insanların ve toplumların erdemli hayatı yaşamaya talip, köleliğe ve zillet içinde yaşamayı ise asla razı olmayacaklarını söyledi.

2 saati aşan bir süre dinleyicilerin ilgiyle takip ettiği program, yazarlar birliği Şube Başkanı Hüseyin Türkmen’in okuduğu Mehmet Akif’in “Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak, Alçak Bir ölüm Varsa Eminim Budur Ancak” şiiriyle sona erdi. Programın sonunda, katılımcılara Akif’i anma gecesi anısına Akif’in şiirlerinin bulunduğu 2008 yılı takvimleri hediye edildi ve konuşmacılardan Metin önal Mengüşoğlu yazmış olduğu “Müstesna Şair Mehmet Akif”, Recep İhsan Eliaçık ise yazmış olduğu “Mehmet Akif” kitaplarını katılımcılar için imzaladılar, izleyicilerle sohbet ettiler ve izleyicilerin sorularına cevap verdiler.
Programın sonunda izleyiciler böyle bir program tertip ettikleri için İlim-hikmet Vakfı’na teşekkürlerini ve memnuniyetlerini dile getirdiler. Vakıf yetkilileri ise yoğun katılımdan dolayı izleyicilere teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.