Askerle iftar için neden Mardin seçildi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Genelkurmay BaşkanıHulusi Akar, önceki gün sürpriz bir şekilde Mardin'de askerlerle birlikte iftar yaptılar.
Abdülkadir Selvi bu iftarın ayrıntılarını kaleme aldı. Selvi, Teklifin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldiğini ve Mardin'in özellikle seçildiğini yazdı.
Şehit cenazelerinin geldiği ve askerin terörle mücadelede morale ihtiyacının olduğu bir sırada Cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı’nın Mardin’den verdiği fotoğraf önemliydi.
Bu fotoğrafın peşine düşünce ilginç ayrıntılara ulaştım.
Askerle iftar yapmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan istiyor.
Genelkurmay Başkanı ile ikili görüşmeleri sırasında kararlaştırıyorlar.
İftar programı Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanıyor.
Çok gizli tutuluyor. Hem Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde hem de Genelkurmay karargâhında dar bir kadro dışında kimsenin haberi olmuyor. Onlar da televizyon haberlerinden öğreniyor.
MARDİN ÖZELLİKLE SEÇİLİYOR
Cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı iftardan sonra hemen ayrılmıyorlar, uzun denilebilecek bir süre kalıp, askerlerle sohbet ediyorlar.
Cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı’nın birlikte ziyaretleri askere müthiş bir moral etkisi yapıyor.
Mardin özellikle seçiliyor. Çünkü Cizre’de, Nusaybin’de ve Şırnak’taki şehir savaşlarında PKK’ya ağır bir darbe vuran özel birlikler orada. Ayrıca operasyon için bölgeye gelen Kayseri ve Bolu Komando ile JÖH timleri ve korucular Mardin’de.
Cumhurbaşkanı Erdoğan niyetini söyleyince Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Mardin’i öneriyor. Ayrıca bu birlikler önümüzdeki günlerde kırsalda PKK’ya yönelik operasyonlara hazırlanıyor.
PKK şehir savaşlarında yenilgiye uğratıldı ama iş bitmedi. “Önleyici vuruş” kapsamında, bombalı araçların hazırlandığı kamplar hedef alınacak.
Bu yaz PKK ile mücadele
RESTORASYAN SÜRECİ BAŞLIYOR
Türkiye, tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor.
Geçen hafta Diyarbakır Sur’daydım. Yakılmış, siyah duman lekelerinin kurşun deliklerini örtmediği tarihi Kurşunlu Camisi, Halep manzarasını andıran moloz yığını haline gelmiş, delik deşik olmuş evlere girdim. Bir görevli, “Sur’da 65 şehit verdik. Bunların 28’i Kurşunlu Camisi civarında toprağa düştü” dedi.
Şehir savaşlarında güvenlik birimleri yapacaklarını yaptılar. Şimdi sıra sivillerde. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur’a yapılacakları anlatırken söze, “Çok konuştuk, artık iş zamanı” diye başladı. Bu anahtar cümle olmalı. Çünkü hükümet değişimi nedeniyle bir zaman kaybı yaşandı. Bölgeye yönelik çalışmaları hızlandırmak için iki başbakan yardımcısı görevlendirildi. Ekonomik boyutun koordinasyonu Nurettin Canikli’de, diğer çalışmaların koordinasyonu Tuğrul Türkeş’te. Sahada ise yük Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin omuzlarında olacak. Binali Yıldırım’ın başkanlığında yapılan AK Parti MYK toplantısında da bu konu ele alınıyor. Bir MYK üyesi, “Büyükler gelecek kaygısı yaşıyor. Çocuklarda ciddi travmalar oluşuyor. Şehirlerin imarıyla gönüllerin ihyası birlikte yürütülmeli” diye konuşuyor.
Yeni dönemin adını ise Başbakan, “Restorasyon süreci” olarak koyuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.