Geleceğin sesleri yarıştı

Geleceğin sesleri yarıştı
Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen kulüp, dernek, kurum ve kuruluşlararası 15-20 yaş grubu ve 21-30 yaş grubu Solist ve kız erkek solo Türk Halk Müziği Türkiye finali Nevşehir'de başladı.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde 2 gün süre ile devam edecek final yarışmasının ilk gününde 15-20 yaş grubu kız erkek solo Türk Halk Müziği finali gerçekleştirildi.

Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen kulüp, dernek, kurum ve kuruluşlararası 15-20 yaş grubuKız ve erkek solo Türk Halk Müziği finalinin açılışında konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yarışmaya katılmak için Türkiye'nin değişik yörelerinden Nevşehir'e gelen yarışmacılara teşekkür etti. 

Ardından erkek solistlerin mikrofon kullanmadan doğal sesleri ile seslendirdikleri türküleri, TRT başta olmak üzere çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ile müzik öğretmenlerinden oluşan 15 kişilik seçici kurul değerlendirdi. Yarışmaya Zonguldak, Gümüşhane, Mersin, Adana, Denizli, Bartın, Elazığ, Tokat, Diyarbakır, Kırıkkale, Kırşehir, Siirt, Adıyaman, Antalya, Ankara ve Malatya'dan 15-20 yaş grubunda 37 genç solist katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.